شبی برای منوچهر شیبانی

شبی برای منوچهر شیبانی

سایت رسمی سیامک یزدانجو: نشست «شب منوچهر شیبانی» از پیشگامان شعر و نقاشی مدرن انجام می شود.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، هشتصد و بیست و نهمین شب از شب های بخارا به منوچهر شیبانی، شاعر و نقاش اختصاص یافته که روز چهارشنبه، بیستم فروردین ۱۴۰۴ از ساعت ۱۹ در موزه منوچهر شیبانی به آدرس کاشان، خیابان فاضل نراقی، فرهنگ سی وپنجم، خانه تاریخی کاج برگزار می گردد.
بنا بر اعلام، سیف الله امینیان، کامیار عابدی، امیرعباس مهندس، پری شیبانی، محمود ساطع و علی دهباشی در این جلسه سخنرانی خواهند کرد. این مراسم همین طور با رونمایی مجله کاج (شماره ۸، ویژه منوچهر شیبانی) همراه خواهد بود.
منوچهر شیبانی سال ۱۳۰۳ در کاشان به دنیا آمد. در هنرستان شبانه روزی نساجی مازندران در قائم شهر تحصیل کرد و سرودن شعر را نیز از دوران نوجوانی شروع کرد و شعری را با عنوان «البرز آتشفشان» در یکی از مجله های کارگری قائم شهر به چاپ رساند.
وی در کنار تحصیل در رشته طراحی و چاپ پارچه، در هنرستان، هنرپیشگی، تاریخ نمایش، نقاشی و دکور، ادبیات، فن بیان و... می آموخت. درنهایت نیز در سال ۱۳۲۴ برای تحصیل در رشته نقاشی، راهی دانشکده هنرهای زیبا شد و در همان سال مجموعه شعر «جرقه» را منتشر نمود. شیبانی در سالیان دانشجویی با صادق هدایت نیز آشنا شد و همین طور به آموختن موسیقی پرداخت. وی در آن سال ها شعرهایش را در نشریات منتشر می کرد. این شاعر همچون نیما در سرودن شعر، راهی نو را در پیش گرفته بود و شعرهایش نوعی شعر نیمایی بودند.
شیبانی شعر بلند «غضب» را در مجله «جام جم» منتشر نمود. در تابستان سال ۱۳۲۷ با سهراب سپهری آشنا شد و در پنجم اسفندماه همان سال نمایشنامه موزون کوتاهی را در یک تابلو به نام «رهگذر» نوشت و همراه با مقاله «تاریخچه اجمالی تمایلات تجددطلبانه در شعر» در مجله «جام جم» منتشر نمود. یکی دیگر از کارهای وی در آن دوران انتشار چند شماره از مجله «خروس جنگی» بود.
او پس از به انتها رساندن دوره لیسانس به ایتالیا رفت و در دانشکده هنرهای زیبای رم، در رشته طراحی صحنه به تحصیل مشغول شد، چند نمایشگاه نقاشی برگزار کرد و به کارهای هنری دیگری هم پرداخت. شیبانی بعد از بازگشت به ایران به کارهای هنری خود ادامه داد، به تدریس در دانشکده ها و موسسات هنری پرداخت، همین طور مجموعه شعر «آتشکده خاموش»، شعر بلند «لیوان» و نمایشنامه های مختلفی را منتشر نمود.
او چند سال بعد به فرانسه رفت و در سال ۱۳۵۵ از دانشکده سینمایی فرانسه فوق لیسانس کارگردانی گرفت و فیلم «عطش مسأله آب در کویر» را به عنوان پایان نامه خود ساخت. بعد از بازگشت به ایران، ضمن ادامه کارهای هنری، سومین مجموعه شعرش را با عنوان «سراب های کویری» منتشر نمود.
منوچهر شیبانی درنهایت در روز دوشنبه بیستم آبان ماه ۱۳۷۰ در سن ۶۷ سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت.




منبع:

1404/01/19
14:36:33
5.0 / 5
67
تگهای خبر: شعر , موسیقی , نمایش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو