توسط مركز موسیقی انقلاب اسلامی؛
نماهنگ جوان پهلوان تولید شد
سایت رسمی سیامك یزدانجو: مركز موسیقی انقلاب اسلامی (مأوا) همزمان با فرا رسیدن روز فرهنگ پهلوانی و ورزش های زورخانه ای نماهنگ جوان پهلوان را تولید كرد.
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از روابط عمومی مرکز موسیقی «مأوا»، نماهنگ «جوان پهلوان» همزمان با فرا رسیدن روز فرهنگ پهلوانی و ورزش های زورخانه ای توسط مرکز موسیقی انقلاب اسلامی تولید شد. این نماهنگ مقرر است طی روزهای آینده در یکی از برنامه ها «به خانه بر می گردیم» رونمایی شود.
در توضیح این نماهنگ آمده است: «واژه پهلوانی از قدیم الایام با ورزش زورخانه ای گره خورده است؛ یکی از قدیمی ترین ورزش های ایران که در میان مردم هم مقبولیت خاصی داشته و ورزشکاران این رشته علاوه بر تقویت قوای جسمانی، به علت رفتار و منش خاصی که در بعد انسانی و اخلاقی و جوانمردی داشتند، پهلوان هم خطاب می شدند. «پوریای ولی» و «غلامرضا تختی» دو نماد پهلوانی و جوانمردی در تاریخ ورزش ایران هستند که نام اغلب گودهای زورخانه در کشور هم به نام آنهاست. مردانی که با تأسی به مولای خود علی (ع) در خارج از ورزش و در یاری به مستمندان و نیازمندان گوی سبقت را از دیگران ربودند و در قلب عام و خاص در طول تاریخ جای گرفتند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن دنیای مدرن، مثل سابق به این ورزش پرارزش در تاریخ کشور توجه نمی گردد و در ذهن مردم خصوصاً نسل جوان و نوجوان هر روز کمرنگ تر می شود و بازی با وسایل کامپیوتری و هوشمند را به ورزش و تحرک در گود زورخانه ترجیح می دهند. این در شرایطی است که متولیان فرهنگی برای زنده نگه داشتن نام و یاد پهلوانان قدیم و خصلت های پهلوانی و جوانمردی کار سختی دارند و شاید کمترین کاری که می توان در این حوزه انجام داد استفاده از فناوری روز و ابزار سمعی و بصری برای شناساندن این فرهنگ باشد.
مرکز «ماوا» تلاش کرده به این مورد با تولید یک نماهنگ جذاب به نام «جوان پهلوان» به شکلی هنری برای کودکان و نوجوانان بپردازد و این نماهنگ را هم به شهید نوجوان پهلوان «سعید طوقانی» تقدیم کرده است.
نوجوانی که در سن ۷ سالگی بازوبند پهلوانی را صاحب شد و در این رشته خویش را بیان نمود. سعید طوقانی، سال ۱۳۴۸ در تهران به دنیا آمد و به لحاظ اینکه پدرش مرحوم حاج اکبرعلی طوقانی از ورزشکاران باستانی بنام تهران بود. در سن چهار یا پنج سالگی به این ورزش علاقه مند شد و به همراه پدر و برادران بزرگترش که آنان هم همچون ورزشکاران بودند، در زورخانه حضور پیدا می کرد. علاقه زیاد او به ورزش سبب شد تا در این حوزه رشد بسیاری کند و با عرضه نمایش های زیبا، همگان را متحیر سازد. شش سالگی او مصادف بود با حضور بیشتر از پیش در عرصه ورزش باستانی و در سن هفت سالگی در مراسمی با حضور مسئولین رده بالای مملکتی آن زمان در سال ۱۳۵۶ توانست تنها در عرض ۳ دقیقه ۳۰۰ دور به دور خود بچرخد و با اجرای حرکات منحصر بفرد، بازوبند پهلوانی کشور را از آن خود سازد.
با شروع حرکت مردم به رهبری امام خمینی (ره) ضد ظلم و ستم حکومت طاغوت، سعید هم همراه بزرگترهای خانواده خود در آن شرکت کرد و با سیل خروشان ملت همراه گشت. نامه ای به امام نوشت و به نشانه اعتراض و به خاطر ظلم ستم های شاه ملعون ٰدست از ورزش باستانی کشید.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به همراه گروهی از ورزشکاران و پهلوانان ورزش باستانی به دیدار حضرت امام (ره) رفت و در حضور ایشان به اجرای عملیات چرخ باستانی پرداخت. در سال ۱۳۵۸ طی حکمی توسط مرحوم پهلوان مصطفی طوسی رئیس وقت فدراسیون ورزش های باستانی سرپرست نوجوانان باستانی کار کشور شد و با شروع تجاوز رژیم بعثی عراق به ایران در مهر ماه سال ۱۳۵۹، در حالیکه سن و سال چندانی نداشت، بر رفتن به جبهه اصرار کرد، چون که نمی توانست بماند و شاهد باشد که برادران بزرگترش علی، محمد و حمید به جبهه بروند و وی در خانه باشد. سرانجام این پهلوان کوچک اندام در سال ۱۳۶۳ و در سن ۱۵ سالگی شربت شیرین شهادت را نوشید.
نماهنگ «جوان پهلوان» روز جمعه ۲۳ خرداد مصادف با روز فرهنگ پهلوانی و ورزش های زورخانه ای در برنامه «به خانه برمی گردیم» رونمایی خواهد شد.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب