انتشار کتاب الگوهای ردیف میرزا عبدالله به روایت جهانشاه صارمی
سایت رسمی سیامک یزدانجو: کتاب الگوهای ردیف میرزا عبدالله با پژوهش و مطالعه جهانشاه صارمی به همراه سه لوح فشرده پیش روی علاقه مندان موسیقی ایرانی قرار گرفت.
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از مهر، کتاب الگوهای ردیف میرزا عبدالله با پژوهش و مطالعه جهانشاه صارمی از محققان و مدرسان موسیقی ایرانی همراه با سه لوح فشرده (سی دی) توسط مرکز موسیقی نهفت و انتشارات موسیقی عارف منتشر گردید.
در مقدمه کتاب آمده است: «ردیف در حقیقت دستور زبان موسیقی ایرانی است که بدون دستیابی به محتوای آن، هنرجوی موسیقی توانایی رسیدن به بیانی اصولی و ریشه دار در اصالت نخواهد داشت. با وجودِ پیچیدگی های خاص در ردیف که درکِ عمیق از آنها نیازمند سال ها تلاش و ممارست در آموزش است، شناخت قالب ها و الگوهایی شاخص در ردیف نه فقط می تواند راهگشای تحقق این اهداف باشد، بلکه ابزاری اولیه برای رسیدن به مقوله ای به نام بداهه نوازی است.»
جهانشاه صارمی که علاوه بر بالاتر از ۲ دهه سرپرستی گروه نهفت، تالیف کتاب های آموزش تار و سه تار، همکاری در تولید و ویرایش فنی چندین کتاب معتبر موسیقی همچون کتاب های ده قطعه برای تار جلد ۱-۴، انتشار چندین آلبوم موسیقی و تجربه بالاتر از سی سال آموزش موسیقی را در کارنامه هنری خود دارد، در قسمتی از مقدمه درباره ی روند ایجاد کتاب توضیح داده است: «نسخه اولیه مطالعه در حوزه الگوهای ردیفِ میرزا عبدالله را در آذر ۱۳۶۵، بعد از اتمام آموزش دوره کامل این ردیف و به عنوان پروژه پایانی، به عاقبت رساندم. تعمیق یافته هایم در ردیف میرزا عبدالله و تجربه سال ها تدریس ردیف به هنرجویانم، مرا بر آن داشت که با تمرکزی مجدد و مطالعه بیشتر روی الگوهای ردیف، بتوانم دست مایه گذشته خودرا هرچه بیشتر پربارتر و کامل نمایم که حاصل آن مجموعه انتشار یافته است.»
صارمی در مقدمه کتاب ضمن اشاره به اشکالاتی که در نگارش ردیف میرزا عبدالله موجود است، الگوهای مطرح شده در کتاب را به سه بخش اصلی گوشه های مشترک، جملات مشترک در ساختار هر دستگاه و آواز و الگوهای مشابه در تمامی ردیف، تقسیم بندی کرده که در مجموع شامل ۲۰۵ الگوی اصلی و ۸۲۵ نمونه وابسته به الگوهای اصلی هستند. این در حالیست که نمونه های صوتی مورد استفاده در این مجموعه، برگرفته از اجرای حسین علیزاده آهنگساز و موسیقیدان کشورمان است.
صارمی ضمن تقدیر از حمایت و هم یاری حسین علیزاده، تاکید کرده است: سخاوت بزرگوارانه و هنرمندانه این هنرمند در اجازه بهره برداری از اجرای ردیف میرزا عبدالله بطور مثال های صوتی کتاب پیشِ رو، نه فقط منشأ ارزشی مضاعف به محتوای کتاب است، بلکه مرا بالاتر از پیش به اهداف آموزشی ام نزدیک تر کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب