اظهارات شهاب حسینی، اسماعیلی و ضرغامی

اظهارات شهاب حسینی، اسماعیلی و ضرغامی

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، نخستین هفته اردیبهشت با بدرقه عباس براتی پور به خانه ابدی اش، بزرگداشت پرویز اذکایی و محمدعلی اسلامی ندوشن، حرف های تازه «شمقدری»، واکنش شهاب حسینی به عکسش، درگذشت بهاره حسینی و ترخیص شیرین یزدان بخش، حضور ایرانیان در چند جشنواره بین المللی فیلم همچون «جنگ جهانی سوم» در پکن، اظهارات وزیر ارشاد در رابطه با هنرمندانی که کشف حجاب کردند، مخالفت وزارت میراث فرهنگی با مداخله در بافت تاریخی قم، اظهارات جدید ضرغامی در رابطه با سیمکارت بدون فیلتر و چند کشف تاریخی در دانمارک، اسکاتلند، مجارستان و پرو سپری شد.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، در این هفته پیکر عباس براتی پور یکی از شاعران مطرح کشور را به خانه ابدی اش بدرقه کردیم. مراسم خاکسپاری پیکر این هنرمند با اجرای مارش نظامی و سرود «امام ای بلند آیت آسمانی» سروده او روز دوشنبه در حوزه هنری شروع شد و در ادامه محسن مومنی شریف، حسین اسرافیلی، غلامعلی حداد عادل و سخنگوی ارتش سخنرانی کردند.
همینطور مراسم بزرگداشت پرویز اذکایی با گرامی داشتن یاد او و برشمردن خدمات فرهنگی اش و مراسم اولین سالگرد درگذشت محمدعلی اسلامی ندوشن، در خانه اندیشمندان علوم انسانی انجام شد.
این در حالی بود که اعلام گردید کانون کارگردانان سینمای ایران، یکشنبه دهم اردیبهشت ماه بزرگداشتی را برای کیومرث پوراحمد برگزار می نماید.
از طرفی، علی قائم مقامی در رابطه با آخرین وضعیت پروانه نمایش فیلم «پرونده باز است» به کارگردانی کیومرث پوراحمد که سال قبل در جشنواره فجر رونمایی گردید، توضیحاتی را به ایسنا ارائه کرد. وی در این گفتگو نسبت به بی احترامی هایی که در سال های اخیر از طرف منتقدان و اهالی سینما به او شد هم گله کرد.

حرف های تازه «شمقدری»
گفت وگویی با جواد شمقدری داشتیم؛ در واقع به بهانه ۱۱سالگی فعالیت رسمی سازمان سینمایی با این کارگردان و مدیر سابق سینما گفتگو کردیم و از او جویا شدیم که آیا سازمان سینمایی به اهدافی که برآن اساس تاسیس شد، رسیده است یا خیر. در این مصاحبه از پلمب خانه سینما، لابی در اسکار و... گفته شد که مشروح آنرا می توانید در این لینک بخوانید.

واکنش شهاب حسینی به عکسش
شهااب حسینی بازیگر سینما که طی چند روز گذشته با چهره ای متفاوت در تمرین بازی یک تیم فوتبال شرکت کرده بود و همین چهره سبب شده بود، شایعاتی پیرامون او شکل بگیرد که مقرر است نقش صدام حسین را بازی کند، در صفحه مجازی اش این مساله را تکذیب نمود. بر این اساس، حسینی اشاره کرد: هیچگاه حاضر نیستم در مقابل کوهی از طلا هم نقش شخصیت منفوری چون صدام را کار کنم.

مازیار لرستانی و کار جدید او
خبری هم از جدید ترین تجربه هنری مازیار لرستانی داشتیم؛ لرستانی فیلم سینمایی «رهایی از شاوشنک» ساخته فرانک دارابونت را برای نابینایان توضیح دار کرد. این فیلم روز پنجشنبه ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش می شود و بعد از آن، روی سایت آن در دسترس مخاطبان قرار می گیرد.

سخنان کیانیان، فرمان آرا، تبریزی، برومند در رابطه با «یک داود»
گزارشی هم از مراسم یادبود داود امیری فیلمبردار سینمای ایران در سالروز درگذشت اش داشتیم. بهرام بدخشانی، مرضیه برومند، فرید سجادی حسینی، محمدرضا سکوت، رضا کیانیان، بهمن فرمان آرا، کمال تبریزی و... در این مراسم سخنانی را به یاد او که «عاشق کار و زندگی بود» مطرح نمودند.
این فیلمبردار شناخته شده سینما صبح پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به سبب بیماری سرطان در سن ۴۹ سالگی از دنیا رفت. این مراسم شامگاه ۵ اردیبهشت ماه، در تالار سیف الله داد خانه سینما اجرا شد.

اخباری از چند پروانه ساخت، اکران خط فرضی و فروش سینما در فروردین
در ادامه، اعلام گردید که فیلم سینمایی «خط فرضی» به کارگردانی فرنوش صمدی و تهیه کنندگی علی مصفا و با بازی سحر دولتشاهی و پژمان جمشیدی از هفته پیش رو اکران عمومی می شود. این فیلم در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید، تابحال در بیشتر از ۲۵ فستیوال در دنیا همچون تورنتو، لندن، سمینسی، گوآ، قطر، تایپه، استانبول، ویلادوکند، بیروت، مسکو… حضور داشته است.
شوراهای پروانه ساخت آثار سینمایی و غیرسینمایی با ۲ فیلم نامه سینمایی و ۳ فیلم نامه غیرسینمایی موافقت کردند. بر این اساس، فیلم نامه های سینمایی «جنگی بود جنگی نبود» به تهیه کنندگی و کارگردانی علی اکبر ثقفی و نویسندگی فاطمه ثقفی و علی اکبر ثقفی و «آخرین فرمان» به تهیه کنندگی، کارگردانی و نویسندگی حجت اله سیفی موافقت شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی را دریافت کردند.
موسسه سینما شهر، اسامی ۴۰ سینمای پرفروش کشور در فروردین ماه سال جاری را اعلام نمود. بنابر اعلام موسسه سینماشهر، فروش کل سینماهای کشور در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به بالای ۱۰۴ میلیارد تومان رسیده که سهم فروش ۴۰ سینمای پرفروش کشور نزدیک به ۷۳ میلیارد تومان بوده است.
همینطور پخش کننده فیلم سینمایی «سه کام حبس» با بیان این که این فیلم در چهار روز اول اکرانش بیشتر از ۲ میلیارد فروخته است، از این فروش در شرایط فعلی ابراز خرسندی کرد.

درگذشت بهاره حسینی و ترخیص شیرین یزدان بخش
این در حالی بود که بهاره حسینی منشی صحنه سینمای ایران که به سبب عوارض سرطان مدتی در کما بود، روز سه شنبه درگذشت و شیرین یزدان بخش، بازیگر سینما که چند روز پیش به سبب عارضه مغزی در بیمارستان بستری شده بود، روز چهارشنبه ششم اردیبهشت ماه از بیمارستان مرخص شد.
همینطور فیلم سینمایی «طلا خون» از چهارشنبه (ششم اردیبهشت ماه) در سه پلت فرم نماوا، فیلم نت و فیلیمو از ساعت ۲۰ به صورت آنلاین اکران می شود.

حضور ایرانیها در چند جشنواره بین المللی
«گنج اژدها» به کارگردانی اشکان رهگذر در قسمت انیمیشن های درحال ساخت (Work in Progress) جشنواره انیمیشن اشتوتگارت آلمان راه پیدا کرد.
همینطور خبر رسید که فیلم «بی رویا» ساخته آرین وزیردفتری و با بازی صابر ابر و طناز طباطبایی در جدید ترین حضور بین المللی خود در جشنواره فیلم «جئونجو» در کشور کره جنوبی به معرض نمایش گذاشته می شود.
سیزدهمین جشنواره فیلم پکن میزبان نمایش فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی است. این جشنواره از ۲۱ تا ۲۷ آوریل (از ۱ تا ۷ اردیبهشت) در چین درحال برگزاری است. ساخته هومن سیدی که به تازگی جایزه بهترین فیلم جشنواره استانبول ترکیه را دریافت کرده، نماینده رسمی سینمای ایران در شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۳ بود.
همینطور فیلم کوتاه «درون پوست» به کارگردانی و تهیه کنندگی مشترک شفق ابوسبا و مریم مهدیه در نخستین حضور جهانی خود به بخش سینه فونداسیون هفتادوششمین جشنواره فیلم کن راه پیدا کرد.
این در حالیست که پنجاه و هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم «کارلووی واری» در کشور چک سال جاری بخش ویژه ای را با عنوان «تولدی دیگر: سینمای ایران اینجا و اکنون» برگزار خواهدنمود. این بخش ویژه شامل نمایش منتخبی از آثار منحصر به فرد تولید شده در چهار سال قبل از سینماگران مستقل ایرانی است.
و اینکه مستند «خانه خاموش» به کارگردانی فرناز جورابچیان و محمدرضا جورابچیان» در قسمت «ویترین جهان» سی امین جشنواره بین المللی مستند هات داکس در کشور کانادا به روی پرده می رود.
از سویی رویداد سالانه «هفته برگمن» که برای یادبود «اینگمار برگمن» کارگردان بزرگ سینمای جهان برگزار می شود، سال جاری میزبان اصغر فرهادی بعنوان میهمان افتخاری خواهد بود.

سینمای جهان با حاشیه های کن و برد پیت
اتحادیه انرژی فرانسه به دنبال اعتراضات به اقدامات رئیس جمهور فرانسه تهدید کرد که برق جشنواره فیلم کن و مسابقات اتومبیلرانی موناکو را قطع خواهدنمود.
این در حالی بود که جشنواره فیلم کن فهرستی جدید از فیلم های اضافه شده به بخش های رقابتی، نوعی نگاه، نمایش ویژه و... اعلام نمود. بر این اساس ۱۴ فیلم به جشنواره کن اضافه شدند.
در ادامه، اعلام گردید که «دیل میکس» بازیگر سریال معروف «امردیل» که به تازگی در سریال «شکار رائول موت» هم بازی کرده بود، در سن ۴۷ سالگی درگذشت.
همینطور فیلم سینمایی «برادران سوپرماریو» در سومین هفته نمایش، مجموع فروش جهانی خویش را به بالای ۸۷۰ میلیون دلار رساند و یک درام ترسناک و یک فیلم جنگی در رتبه های بعدی فروش در سینمای آمریکا قرار گرفتند و در چین هم یک انیمه صدرنشین شد.
این در حالیست که «آواتار: راه آب» با سود خالص بیشتر از نیم میلیارد دلار به ارزشمندترین فیلم سینما در سال ۲۰۲۲ از حیث نفع اقتصادی برای سازندگان تبدیل شد.
همینطور آکادمی علوم و هنرهای سینمای اسکار اعلام نمود که مراسم اسکار ۲۰۲۴ همانند سال قبل در دومین یکشنبه ماه مارس (۱۰ مارس ۲۰۲۴) برگزار می شود.
از اخبار جالب دیگر هفته این بود که برد پیت ـ بازیگر مطرح آمریکایی مقرر است در رقابت های جایزه بزرگ فرمول یک بریتانیا حضور داشته باشد و با سایر رانندگان رقابت کند.

تئاتری ها بخوانند
تئاتر ایران در اولین روزهای اردبیهشت ماه میزبان چند اثر نمایشی است که برخی از آنها اجرای خویش را اخیرا آغاز نموده اند. در گزارشی مروری بر این نمایش ها داشتیم.
از سویی نمایش «خواب غیب» به نویسندگی و کارگردانی علی کربلایی حسین یازدهم تا هجدهم اردیبهشت ماه و نمایش کمدی درام «بوفالوی آمریکایی» از روز ۱۰ اردیبهشت ماه در سالن استاد محمد پردیس تئاتر تهران روی صحنه می رود.
در حوزه تئاتر هم اعلام گردید که دو نمایش جدید «۶۵۷» و «خوشدلان» از خرداد ماه به روی صحنه خواهند رفت.
شهرام گیل آبادی نمایش «۶۵۷» را در رابطه با ماشین خواب ها روی صحنه می برد و به قول او این اثر نمایشی هفته اول خرداد ماه در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه برود و بزودی اعضای گروه اجرایی آن معرفی می گردند. نمایش «خوشدلان» هم به نویسندگی و با بازی سعید پورصمیمی و کارگردانی پریزاد سیف در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می رود.
افزون بر این ها مقرر است که نمایش «موتزارت، سالیه ری، مکبث و دیگران » به کارگردانی اسماعیل شفیعی در بیست و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر «روسکایا کلاسیکا » مسکو روی صحنه می رود.
گفت وگویی هم با محمدرضا مالکی ـ بازیگر و کارگردان تئاتر داشتیم، او که این روزها نمایش «لانگ شات» را روی صحنه می برد، اجرای تئاتر در این شرایط را مانند مبارزه لشکری تک نفره می داند. مالکی که اخیرا با بازی در دو سریال «پوست شیر» و «مترجم» در شبکه نمایش خانگی حضور داشته، معتقد می باشد که بازی در این دو سریال، دنبال کنندگان (فالوورهای) صفحه شخصی اش را چند برابر کرده اما تأثیر چندانی بر افزایش تماشاگران تئاترش ندارد.
همینطور هیات مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان روز سه شنبه طی نشستی خبری در خانه تئاتر، انتقادات خویش را از وضعیت تئاتر کودک و نوجوان، جای خالی تدریس این رشته در دانشگاه، تمرکز جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان، وضعیت نظارت و ارزشیابی در این عرصه، بی توجهی آموزش وپرورش به کارهای نمایشی و وضعیت نابسامان بیمه و بازنشستگی هنرمندان و بلاتکلیفی انجمن های صنفی در وزارت کار بیان نمودند.

چرا در «آتش و باد» از لهجه استفاده نشده؟
در حوزه رسانه گفت وگویی با داریوش کاردان که نقش «قوام شیرازی» کلانتر منطقه فارس را در مجموعه تلویزیونی «آتش و باد» ایفا می کند، داشتیم. کاردان در این مصاحبه از زبان شخصیت های این سریال و لهجه شان گرفته تا تحمل سرما و گرمای فراوان حین ساخت این اثر و رعایت استانداردها در آن سخن اظهار داشت که سبب شده مثل «نردبام آسمان» به سبب پخش پیش از آماده شدن نهایی، صدمه ببیند.

چرا «ساترا» به خاطر «پوست شیر» و «طناز» شکایت نکرد؟
در ادامه، معاون امور کاربران و تنظیم گری اجتماعی (ساترا) با تأکید بر این که «ساترا» دنبال حکمرانی هوشمندانه و تنظیم گری اجتماعی و خود تنظیم گری و تنظیم گری تعاملی است، در رابطه با این که چرا ساترا از روبیکا به خاطر «طناز» و از «فیلم نت» به خاطر تیتراژ قسمت آخر «پوست شیر» شکایت نکرده است؟ توضیحاتی کوتاه داد.
بر این اساس، محمدصادق افراسیابی- معاون امور کاربران و تنظیم گری اجتماعی «ساترا» عنوان نمود که ساترا بنای اعمال زور ندارد و به دنبال حکمرانی هوشمندانه است.
در حوزه رسانه بیشتر بخوانید:
مجری برنامه «محفل»: هنوز هم سر حرفم هستم
همه پرونده های معمایی «سرنخ» واقعی است
رادیو رسانه ای نجیب و بی آزار است
«شب های مافیا» چگونه به «پدرخوانده» رسید؟

اظهارات وزیر ارشاد در رابطه با هنرمندانی که کشف حجاب کردند
همینطور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت در رابطه با برخورد با بازیگرانی که بدون حجاب در مراکز عمومی و هنری حاضر می شوند اظهار داشت: کسانی که خارج از قانون رفتار کنند، طبق قانون با آنها برخورد می شود. بدین جهت ما اجازه نداریم به کسانی که کشف حجاب می کنند اجازه حضور در برنامه های هنری بدهیم.
بیشتر بخوانید:
تازه ترین خبر در رابطه با ممنوع الخروجی هنرمندان

هنر معماری و چالش کارآموزی با طعم بیگاری!
روز یکشنبه هم به مناسب روز معمار، پای حرف ها و گاه گله های نسل جوانی از هنرمندان معمار؛ آنانی که طی سالهای دهه ۹۰ وارد فضای دانشگاه شدند و اغلب حین گذراندن دوره تحصیلاتشان فضایی نورانی را برای آینده کاری خود مجسم کردند، نشستیم. اغلب دانشجویان در ابتدای مسیر، رؤیایی را در سر می پرورانند. خیالاتی که با گذر زمان از نهالی کوچک به درختچه ای با شاخه های رو به آسمان تبدیل می شود. در این میان اما بخش قابل توجهی از آنان با ورود به فضای کار با موانعی روبه رو می شوند که در بین تصویرسازی های ذهنیشان جایی نداشت. تازه واردان معماری هم در ابتدای مسیرشان با موانع و سختی هایی مواجه می شوند که دور از انتظار است و گاه اگر کفش آهنین به پا نکنند ریشه های درخت رؤیاهایشان خشک می شود.

ماه دوم و نو نگاره های نستعلیق از اردیبهشت
در ادامه اعلام گردید که بعد از برگزاری نخستین نمایشگاه نقاشی «ماه دوم» در اردیبهشت سال ۱۴۰۱، دومین سری از این نمایشگاه انجام می شود. این نمایشگاه با مشارکت ۲۹ هنرمند و نمایش ۳۰ اثر نقاشی، منتخبی از آثار هنرمندان معاصر است و اینکه نمایشگاه «نو نگاره های نستعلیق» با نمایش چهل اثر از هنرمند خوش نویس بنفشه مصری پور از هشتم تا شانزدهم اردیبهشت ماه برگزار می گردد.
همینطور یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران با برگزاری آئین اختتامیه و معرفی برگزیدگان در موزه هنرهای معاصر تهران به پایان خواهد رسید.

جزئیات دو حراج هنری جدید
قبل از شروع سال جدید خبرهایی از برگزاری دو حراج هنری جدید در ۱۴۰۲ رسید؛ حال عبدالرضا سهرابی - مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -جزییاتی از این دو حراج مطرح و در رابطه با آنها توضیحاتی داد.

تهمورس پورناظری در «وحدت» به روی صحنه می رود
این در حالیست که تهمورس پورناظری پرفورمنس «باز آمدم» را دوازدهم و پانزدهم اردیبهشت ماه روی صحنه می برد. موسیقی این اجرا برپایه موسیقی اصیل ایرانی، موسیقی تنبور و موسیقی معاصر در ترکیب با موسیقی کلاسیک و موسیقی الکترونیک است که داستان هر آهنگ را گروه حرکت اجرا خواهند کرد.

میراثی غریب بعد از ۱۳ سال
وضعیت امروز «تعزیه» در ایران بهانه ای شد تا با عظیم موسوی، که خویش را تهیه کننده پرونده جهانی «تعزیه» و نویسنده و کارگردان تئاتر معرفی می کند، گفت وگویی داشته باشیم. شاید وقتی نام تعزیه به گوشتان بخورد، واقعه کربلا و امام حسین (ع) در ذهنتان تداعی شود، در صورتیکه این نوع تعزیه خوانی فقط بخشی از این نمایش آیینی است. به جز آن چه که در تعزیه غریب مانده است و خیلی از مرم از آن آگاه نیستند، خود این نمایش ایرانی هم که بیشتر از ۱۳ سال است در یونسکو ثبت جهانی شده است، مهجور مانده و وضعیت چندان خوبی ندارد.

مخالفت وزارت میراث فرهنگی با مداخله در بافت تاریخی قم
در این میان وزارت میراث فرهنگی با مداخله در بافت تاریخی قم مخالفت کرد. به دنبال صدور مصوبه کمیسیون ماده ۵ استان قم که اجازه مداخله در بافت تاریخی این شهر را می دهد، مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی از مخالفت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با این مصوبه و کوشش برای لغو آن از راه شورای عالی معماری و شهرسازی اطلاع داد و اظهار داشت: این مصوبه تمام ملاحظات و حدود قانونی مربوط به این مساله را نادیده گرفته است.
معاون میراث فرهنگی استان قم از کاوش در یکی از محوطه های تاریخی استان قم به شرط تأمین اعتبار به ایسنا اطلاع داد و اظهار داشت: حدود هشت بنای تاریخی این استان سال جاری مرمت خواهند شد.

ساختمان موزه بابل وقف شده است؟
«موزه گنجینه بابل» بعنوان اولین موزه استان مازندران در دهه ۷۰ در ساختمان بلدیه بابل راه اندازی شد اما در طول یک دهه اخیر فراز و نشیب هایی را داشته تا جایی که حکم تخلیه و پلمب این ساختمان از جانب دادگاه صادر می شود. به دنبال طرح شکایتی در دادگاه با موقوفه اعلام کردن ساختمان موزه بابل، مالکیت این ساختمان تاریخی و سرنوشت اولین موزه مازندران به چالش کشیده شده است،
به همین بهانه گفت وگویی با معاون میراث فرهنگی مازندران داشتیم که جزییاتی از سرگذشت این ساختمان تشریح کرد.

رمزگشایی از مُهرهای ساسانی قاچاق شده به آمریکا
همینطور ۷۳ گِل مُهر ساسانی که سال ۱۳۹۵ از آمریکا به ایران بازگردانده شد و الان جزو دارایی های گنجینه موزه ملی ایران است، واکاوی و رمزگشایی شد. این پژوهش به تلاش «پارسا قاسمی»، دکتری دیرینه شناسی از دانشگاه پانتئون- سوربن فرانسه انجام شده است که برآیند این بررسی نشان میدهد این گل مهرها شامل دو دسته اداری (۱۳ گل مهر) و خودی/شخصی (۶۰ گل مهر) هستند که نزدیک به ۲۴۴ اثر مهر دارند. از بین آنها، ۲۳۱ اثر مُهر، از گونه خودی و ۱۳ اثر مهر از گونه اداری است.

تور کاذب مصر ۲۰۰ میلیون تومان!
همینطور رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اشاره به تبلیغ تور مصر به قیمت حدودی چهار هزار دلار (حدود ۲۰۰ میلیون تومان به نرخ روز ارز) در بازار ایران، تبلیغات سفر به مصر از ایران را "کاذب" اعلام نمود و اجرای این تورها را قبل از تعیین سازوکار و توافق رسمی بین دولت ایران و مصر، غیر ممکن و تعهدناپذیر خواند.

اظهارات جدید ضرغامی در رابطه با سیمکارت بدون فیلتر
همینطور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه دولت اظهار داشت: هم چنان معتقدیم که باید سیمکارت مناسب برای رفع نیاز گردشگران تامین گردد و این کار استدلال دارد نه تنها برای آنها (گردشگران خارجی) بلکه برای مجموعه های اصلی در کشور که خدمات مسافری می دهند باید این ظرفیت برای آنها برقرار شود. پس از پیشنهادی که من دادم در کمیته های مربوطه که مسئول رسیدگی به این مساله هستند مسئله بررسی شده و تا حد زیادی مورد تصویب قرار گرفته و امیدوارم در چند روز آینده که نتیجه اعلام می شود بتوانیم این امکان را برای گردشگران فراهم نماییم.

چند کشف تاریخی در دانمارک، اسکاتلند، مجارستان و پرو
این در حالیست که یک عتیقه شناس جوان و آماتور مجموعه ای از سکه ها و زیورآلات نقره را در نزدیکی یک قلعه وایکینگی در شمال غربی دانمارک کشف کرده است. متخصصان معتقدند قدمت این مجموعه سکه و زیورآلات به بالای هزار سال پیش بازمی گردد.
همینطور باستان شناسان با کاوش در پایتخت کشور «پرو» مومیایی یک نوجوان را کشف کردند. مومیایی این فرد که احیانا در زمان مرگ، نوجوان بوده است، داخل یک مقبره زیرزمینی و درحالی کشف شد که پارچه های مخصوص خاکسپاری دور آن پیچیده شده بود.
این در حالیست که باستان شناسان بقایای مدفون شده یک دژ رومی با قدمتی از قرن دوم را در اسکاتلند و مجموعه ای از تجهیزات پزشکی را در گور یک پزشک رومی در مجارستان کشف کردند.

حل معمای مجسمه مرموز مصر و فاش شدن راز تابوت های مُهر و موم شده
معمای مجسمه مرموز مصر سرانجام حل شد؛ مجسمه عجیب و غریبی از مصر باستان که مردی زانوزده را به تصویر می کشد، بیشتر از ۱۵۰ سال است که در مجموعه موزه ملی اسکاتلند (NMS) در ادینبرو نگهداری می شود.
دانشمندان هم موفق شدند با بهره گیری از تکنولوژی جدید، محتویات شش تابوت به جای مانده از مصر باستان را که بعد از گذشت هزاران سال همچنان مُهر و موم شده باقی مانده اند، آشکار کنند. این مجموعه تابوت ها حالا در «موزه بریتانیا» در لندن نگهداری می شوند و قدمت آنها به ۶۶۴ قبل از میلاد تا ۲۵۰ قبل از میلاد بازمی گردد. این تابوت ها در سال ۱۸۸۵ میلادی در شهر «ناوکراتیس» کشف شدند. این تابوت ها با بهره گیری از ترکیبات مسی تولید شده اند و در نمای بیرونی آنها از نقش هایی از مارمولک، مارماهی و کبرا استفاده شده است.
پیشنهادهایی برای خواندن:
این آیین دو هزار سال قدمت دارد
هنرجویان جوان به «باغ آلبالو» می روند
شوپن بیماری روانی داشت؟
تونلی که سالی دو بار باز می شود
گرافیستی که در فراموشی درگذشت
جشن سی وششمین روز بهار
گرد و خاک «ناپلئون» در آمریکا
رمز و راز تابوت های مصریان باستان



1402/02/09
11:05:41
5.0 / 5
460
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , جشنواره , ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو