امام علی (ع) در ۳ نقاشی حبیب الله صادقی به علاوه تصاویر

امام علی (ع) در ۳ نقاشی حبیب الله صادقی به علاوه تصاویر

سایت رسمی سیامک یزدانجو: هنر انقلاب، حبیب الله صادقی ـ هنرمند نقاش ـ را سال قبل بطور ناگهانی از دست داد. او که در طول حیات خود درباره ی مناسبت های مذهبی آثار بسیاری را خلق کرده بود، چند اثر نیز در رابطه با حضرت امیرالمومنین، امام علی(ع) دارد.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، بسیاری حبیب الله صادقی را روایتگر صادق انقلاب و حماسه به شمار می آوردند. او سال ۱۳۳۶ به دنیا آمده و پنجم مرداد ماه ۱۴۰۰ به سبب عارضه قلبی از دنیا رفت.
صادقی فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس نقاشی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس بود. او تدریس در دانشکده هنر دانشگاه های شاهد، الزهرا و تربیت مدرس را تجربه و با نشریاتی همچون روزنامه های اطلاعات، ادبستان و اهل قلم به عنوان طراح، گرافیست و کاریکاتوریست همکاری کرده بود.
او مدتی ریاست موزه هنرهای معاصر تهران را بر عهده داشت و به عضویت شورای عالی تمبر، شورای فرهنگ عمومی، شورای مجسمه سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمده بود. داوری و دبیری جشنواره و رویدادهای هنری همچون داوری دو دوره بخش پوستر جشنواره بین المللی فجر و دبیری نخستین دوسالانه های نقاشی و گرافیک جهان اسلام نیز را می توان در بین کارهای او دید.
در آثار این نقاش می توان مهارتهای مدرن و نوگرایانه و بازی با رنگ و عناصر بصری را مشاهده کرد. او گاه نور و تاریکی را هم در آثار خود به بازی گرفته و برای رساندن معنا از آن بهره برده است. صادقی آثار بسیاری را با مطالبی همچون دفاع مقدس، جنگ و حماسه خلق کرده است. نقاشی از معصومین و تصویرگری موضوعات مذهبی هم در بین آثار او به وفور دیده می شود.
در این زمینه بخوانید:
امام علی (ع) در ۴ تابلوی فرشچیان + تصاویر
صادقی چند اثر هنری نیز در رابطه با امام علی (ع) دارد. یکی از آثار او با نام «دشمنان علی(ع) » در سال ۱۳۷۹ در سایز ۱۵۰ در ۱۰۰ سانتی متر خلق و به گنجینه موزه هنرهای معاصر اهدا شده است.
مهدی تمیزی درباره ی این اثر چنین نوشته است: «در تصویر به نمایش در آمده می توان شیوه برخورد با موضوع مذهبی را که بر ساختاری از نقاشی که بر ساختاری از نقاشی خیالی نگاری ترسیم شده است، مشاهده کرد؛ چند روایت غیر همزمان در یک تصویر. این شیوه به ویژه در پرده های خیالی نگاری که از روایت های برآمده از مذهب تشیع ـ خصوصاً از حماسه عاشورا ـ همین طور از روایت های شاهنامه تصویر می شد و نقال باید از هر داستان نقلی می گفت، بسیار دیده شده است.»
« دشمنان علی (ع) » اثر حبیب الله صادقی


منبع:

1402/01/27
09:38:52
5.0 / 5
489
تگهای خبر: جشنواره , ساز , نمایش , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو