در گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو مطرح شد؛
دیوار خانه ام پر از تابلوی نقاشی است
کیوان مهرگان مستندساز معتقد می باشد خرید اثر هنری یک کار آوانگارد، لوکس و تزئینی نیست بلکه یک سرمایه گذاری طولانی مدت است.
کیوان مهرگان کارگردان سینمای مستند در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه سالانه «فرصت» که به نمایش و فروش آثار تعدادی از نقاشان معاصر ایران اختصاص دارد، درباره تأثیر این رویداد بر جریان اقتصاد هنر به خبرنگار مهر اظهار داشت: راستش را بخواهید من فقط نگاه اقتصادی به برگزاری این رویدادها ندارم، ضمن این که منافع اقتصادی شان نیز مهم می باشد. برای اینکه جامعه ایرانی همیشه بیشتر شنیداری بوده است تا دیداری و فرهنگ مان نیز بیشتر شفاهی است تا مکتوب. بدین سبب برگزاری نمایشگاه در هر سطحی و با هر روشی نوعی کوشش برای افزایش و ارتقای سواد بصری اعضای جامعه است و وقتی سواد بصری ارتقا یابد، به اهمیت تصویر هم پی برده می شود.
وی با اعلان اینکه جامعه ای که از نظر بصری باسواد باشد، با اثر هنری ارتباط برقرار می کند، اظهار نمود: این جامعه، اثر فیک و تقلبی را از اثر اصیل تشخیص می دهد و با رسیدن به این منزلت و رتبه برای دیوارهای خانه و منظر چشمان خود اهمیت بیشتری قائل خواهد شد. همانطور که برای خانه اش فرش دستباف و تلویزیون گرانقیمت می خرد، برای زیبا کردن دیوارهای خانه اش نیز تابلوی نقاشی خریداری می کند تا به نگاه خود و میهمانان و ساکنان خانه اش جلا ببخشد.
مهرگان اشاره کرد: من با کوشش برای افزایش سواد بصری جامعه موافقم. فرقی نمی کند در چه جامعه ای زندگی می کنیم؛ امروز از لحظه بیرون آمدن تا رسیدن به منزل با یک اغتشاش بصری مواجه هستیم. آثار و خطوط در شهر، معماری، عکس ها و تصاویری که در زندگی روزمره با آنها سروکار داریم با بی نظمی و زشتی همراه هستند و به اغتشاش ذهنی مان دامن می زنند. بدین سبب این نمایشگاه ها نه فقط سالی یک دفعه که باید پیوسته برگزار شوند و تأثیرشان بر بعد معنوی و روحی مخاطبان اهمیت بیشتری هم دارد.
این فیلمساز با اشاره به یک قیاس توضیح داد: از نظر اقتصادی نیز اگر بخواهیم دقت نماییم هم اکنون نقاشی هایی با قیمت های مختلف روی دیوار نمایشگاه «فرصت» نصب شده است. برای مثال اگر کسی دو سکه در چند ماه گذشته خریده باشد، شاید ۴ میلیون تومان و بیشتر ضرر کرده است و از طرفی دیگر مدام نگران سرمایه اش بوده است. ضمن این که به اقتصاد کشور نیز کمکی نکرده است و تنها سرمایه ای را راکد گذاشته است اما اگر همان فرد یک تابلوی هنری از یک هنرمند شاخص خریده بود، ضمن این که دیوار خانه اش را زیبا می کرد، به لحاظ سرمایه گذاری نیز برنده بود.
وی با اعلان اینکه خرید اثر هنری یک سرمایه گذاری بلندمدت است، عنوان کرد: خرید اثر هنری اقتصاد خانواده را از سرمایه گذاری تک محصولی نظیر فرش و طلا خارج می کند. من خانه ام را از تابلوی نقاشی پر کرده ام و اطمینان دارم که آنها سرمایه هستند و حتی اگر به پولی نیازمند باشم، آنها را به دوستانم می فروشم. بدین سبب برگزاری این نمایشگاه نه فقط نیاز است بلکه از نان شب هم به دلایلی که گفتم، واجب تر است.
مهرگان در آخر اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه «فرصت» و نمایشگاه های هنری دیگر در ضمن سال اقدام درخوری است که خانه هنرمندان ایران در دستور کار خود دارد. اینجا خانه ای برای عموم مردم است و مردم بدانند خرید اثر هنری یک کار آوانگارد، لوکس و تزئینی نیست بلکه یک سرمایه گذاری طولانی مدت است.
«فرصت» دومین سالانه فروش و نمایش آثار نقاشان معاصر ایران در خانه هنرمندان ایران با همکاری گالری های «نیان»، «سرزمین هنر»، «هما»، «آتبین»، «آرتیبیشن»، «اعتماد»، «اثر» و «آ» تا ۲ اسفند ۱۴۰۰ درحال برگزاری است.
در این نمایشگاه آثاری از فریدون آو، مرتضی احمدوند، عبدی اسبقی، احمد اسفندیاری، پروانه اعتمادی، ایمان افسریان، هانیبال الخاص، داوود امدادیان، ثمیلا امیرابراهیمی، ناصر اویسی، سرژ بارسقیان، رضا بانگیز، مژگان بختیاری، لادن بروجردی، عبدالحمید پازوکی، نیما پتگر، علیرضا جوادی، طاهر پورحیدری، صادق تبریزی، محمدعلی ترقی جاه، وحید حسین پور، مهدی حسینی، ابراهیم حقیقی، وحید حکیم، جمشید حکیمی، کیخسرو خروش، سلمان خوشرو، محمدابراهیم جعفری، وحید چمانی، سومبات درکیورغیان، مصطفی دشتی، حسینعلی ذابحی، نسترن رحیمی، هاجر رهگذر، محمود رنگنه، مریم سالور، همایون سلیمی، جلال شباهنگی، بهزاد شیشه گران، مجتبی طباطبایی، عذرا عقیقی، سمیرا علیخان زاده، یعقوب عمامه پیچ، محمد فاسونکی، محمدهادی فدوی، ابراهیم فرجی، شهرام کریمی، کسری گلرنگ، علی گلستانه، پری یوش گنجی، فرشید مثقالی، میترا محاسنی، اردشیر محصص، احمد مرشدلو، معصومه مظفری، ارسیا مقدم، فرشید ملکی، علی ندائی، می سم نژادرسولی، منوچهر نیازی، نیکزاد نجومی، احمد وکیلی نمایش داده شده است.
امکان بازدید از نمایشگاه «فرصت» همه روزه به جز شنبه ها تا ۲ اسفند از ساعت از ساعت ۱۵ تا ۲۱ برای علاقمندان برقرار است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب