یك موزه موسیقی در آستانه تعطیلی
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو موزه موسیقی اصفهان که درحال حاضر مستأجر سه خانه است، اظهارنامه تخلیه گرفته و در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد.
موزه موسیقی از آذرماه ۱۳۹۴ فعالیت خویش را در شهر اصفهان شروع کرده و همچون موزه های خصوصی برتر کشور است که مورد پسند توریستهای خارجی هم هست. در این موزه حدود ۴۰۰ ساز ملی، محلی و خارجی به معرض نمایش گذاشته شده که در جریان بازدید افراد، گوشه هایی از موسیقی را هم به اجرا می گذارد. شهریار شکرانی، مدیر این موزه اما از صدمه ای که ویروس کرونا، تعطیلی های مکرر و طولانی و نبود حمایت به موزه موسیقی وارد کرده و آنرا در آستانه تعطیلی کامل قرار داده است، با ایسنا سخن گفت.
شکرانی اظهار نمود: در یک سال و چند ماهی که موزه ها نیمه تعطیل بودند، شرایط این موزه فوق العاده وحشتناک بود. ما سه خانه برای موزه موسیقی اجاره کرده ایم، خسارتی که از محل اجاره در این زمان متحمل شده ایم بیشتر از ۳۰۰ میلیون تومان شده است. علاوه بر این، هزینه های نیروهایی که تعدیل نکردیم و سایر امور جاری و نگهداری موزه را هم باید درنظر بگیریم. شرایط بسیار سختی را می گذرانیم، درحالی که کمک ها و حمایت ها صفر بوده است.
او اضافه کرد: موزه موسیقی اصفهان هیچ کمک مالی را در دوران کرونا دریافت نکرده است. علاوه بر این، ناچار شدیم از بین ۲۰ نیروی شاغل، فقط سه نفر را حفظ نماییم و باقی تعدیل شدند.
مدیر موزه موسیقی همینطور اظهار داشت: به علت ناتوانی در پرداخت اجاره ماهانه، دو مالک از سه مالک خانه های در اختیار موزه موسیقی، اظهارنامه تخلیه ملک داده اند و موزه در معرض تعطیلی کامل قرار گرفته است.
وی در ادامه متذکر شد: کمکی به موزه ها در چارچوب بسته حمایتی کرونا اختصاص پیدا کرده؛ ۱۵ میلیون تومان با نرخ سود ۱۲ درصد و مهلت بازپرداخت دو سال است که شرایط سخت تأمین ضامن را هم دارد، درحالی که فقط اجاره یک ماه موزه موسیقی ۲۵ میلیون تومان است. شرایط این وام به قدری خجالت آور بود که از گرفتن آن منصرف شدیم.
شکرانی افزود: کمک مالی دیگری هم بود که وزارت میراث فرهنگی مصوب کرده و صرف هزینه های ساختمانی فضاهای تازه اضافه شده به موزه می شد، اما ذی حسابی اداره میراث اصفهان به علت دیر و زود شدن بازدید کارشناسان، مدارک را نپذیرفت و با پرداخت این وام هم موافقت نکرد. البته رقم این وام چندان زیاد نبود، ۲۰ میلیون تومان می شد که به هر حال، ذی حسابی به بهانه اینکه مصالح قبلا خریداری شده و فرصت بازدید کارشناس نبوده، پرداخت همین مبلغ را هم تایید نکرد.
او درباره اینکه موزه موسیقی علیرغم این خسارت مالی و تعدیل نیرو آیا شرایط بازگشایی دارد، اظهار نمود: همین چند روز پیش میزبان رایزن فرهنگی سفارت اتریش در ایران بودیم. موزه سرپا است، اما باز کردن آن در وضعیت موجود صرفه اقتصادی ندارد. وقتی موزه باز شود، هزینه نیروی انسانی و نگهداری آن هم باید تأمین شود.
او با بیان اینکه از دست دادن بخش زیادی از فضای موزه، ادامه فعالیت آنرا غیر ممکن می کند، افزود: امکان نگهداری سازها در انبار وجود ندارد. البته شهرداری اصفهان قول هایی داده بود که در مکان دیگری این موزه برپا شود، اما جابه جایی مکان مستلزم هزینه سنگینی خواهد بود. ما برای آماده کردن این خانه های مسکونی و تبدیل آنها به موزه موسیقی، میلیون ها میلیون هزینه کرده ایم و در وضعیت موجود انجام باردیگر این کار دشوار است.
شکرانی افزود: قرار بود وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای موزه تسهیلاتی بدهد، حتی اداره میراث اصفهان، موزه موسیقی را به تهران معرفی کرده بود، چند ماه است که درخواست فرستاده ایم، اما تاکنون جوابی نگرفته ایم. از طرفی، آیسسکو (سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ) هم قرار بود به موزه های ایران کمک نماید، اما از آن هم خبری نشده است. موزه های خصوصی تنهای تنها هستند.
او اضافه کرد: بعید است موجران از تخلیه خانه ها منصرف شوند، چون شرایط از سطحی گذشته که به آسانی جبران نمی گردد. ما خیلی سعی کردیم تسهیلات خوبی دریافت نماییم، اما حمایتی نشد.
این موزه دار اظهار داشت: در دوران کرونا یک سری از مشاغل صدمه بیشتری متحمل شده اند، در عین حالی که برخی از مشاغل اتفاقا در این دوران رشد اقتصادی هم داشته اند. این وظیفه دولت می باشد که به میزان صدمه پذیری مشاغل، از آنها حمایت کند. فضاهای توریستی در این دوران بیشترین صدمه و خسارت را دیده و عملا تعطیل شده اند. از اسفندماه ۹۸ تا امروز، هیچ گونه درآمدی نداشتیم، دارایی خویش را فروختیم به امید اینکه اوضاع بهتر می شود. دائما با تهران و اصفهان در تماس بودیم که حمایتی را دریافت نماییم، اما هیچ خبری نشده است.
او سپس بیان نمود: آن هایی که وارد بخش فرهنگ می شوند، اشخاصی با دغدغه و عِرق فرهنگی هستند، بخصوص موزه دارها که البته در مفهوم آن نوعی تضاد دیده می شود؛ اگر موزه خصوصی برپا نماییم، باید سرمایه گذاری به شکلی صورت گیرد که سود و برداشت مالی داشته باشد، درحالی که موزه در کشور ما سودده و فعالیتی اقتصادی نیست، ازاین رو افرادی که وارد موزه داری می شوند بیشتر به حمایت نیاز دارند.
شکرانی در ادامه اظهار داشت: موزه دار که نباید همه دارایی خویش را صرف کند که فقط سرپا بماند، وظیفه دولت می باشد در شرایط بحرانی و ویژه ای مثل کرونا به همه مشاغل با یک چشم نگاه نکند. باید بسته به اینکه کدام مشاغل بیشتر صدمه دیده اند حمایت ها را درنظر بگیرد. مبلغ و شرایط وام حمایتی دولت برای بخش موزه ها واقعا خنده دار است. وزارت میراث تا پیش از کرونا تسهیلات بلاعوض به موزه ها اختصاص می داد که شرایط خوبی هم داشت، اما از زمانی که این ویروس شایع شده است و مشاغل در رابطه با این حوزه گرفتار خسارت سنگین شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند، همان مقدار تسهیلات هم متوقف شده است.
منبع: siamakyazdanjoo.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب