سینما و مرگ هایی كه در سال 2020 به چشم دید

سینما و مرگ هایی كه در سال 2020 به چشم دید

سینمای جهان علاوه بر دست و پنجه کردن با بحران بی سابقه کرونا در سال ۲۰۲۰، با فقدان چندین چهره اثرگذار و مهم، سالی تلخ تر از همیشه را تجربه نمود.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، در زیر مروری خواهیم داشت بر مهم ترین چهره های سینمایی که در سال ۲۰۲۰ صحنه زندگی و سینما را برای همیشه ترک کردند:
شان کانری
(۲۵ August ۱۹۳۰ – ۳۱ October ۲۰۲۰)


«شان کانری» بازیگر برنده اسکار که سابقه بازی در نقش «جیمز باند» را در هفت فیلم سینمایی داشت، در سن ۹۰ سالگی و در خواب دارفانی را وداع گفت. این بازیگر اسکاتلندی با بازی در نقش اصلی مجموعه فیلمهای «جیمز باند» به یکی از معروف ترین ستاره های بین المللی سینما تبدیل بود که در سال ۲۰۰۰ میلاد هم نشان شوالیه را الیزابت دوم دریافت کرد.
«کانری» که به عقیده بسیاری همچنان موفق ترین بازیگر کاراکتر «جیمز باند» است که در مجموع در هفت فیلم از سری فیلمهای اکشن و جاسوسی شامل «دکتر نو» (۱۹۶۲)، «از روسیه با عشق» (۱۹۶۳)، «پنجه طلایی» (۱۹۶۴)، «گلوله آتشین» (۱۹۶۵)، «تنها دوبار زندگی می کنی» (۱۹۶۷)، «الماس ها ابدی اند» (۱۹۷۱) و «هرگز باردیگر نگو هرگز» (۱۹۸۳) به ایفای نقش پرداخت.
او در سال ۱۹۸۸ برای بازی در فیلم «تسخیرناپذیران» ساخته «بریان دی پالما» موفق به کسب جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد و سه جایزه گلدن گلوب و دو جایزه بفتا را هم در کنار بازی در فیلم هایی چون «انجمن نجیب زادگان عجیب»، «ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی»، «قتل در قطار سریع السیر شرق»، «به نام رز»، «صخره»، «رابین هود» و... را در کارنامه هنری داشت.

اولیویا دی هاویلند
(July ۱۹۱۶ – July ۲۶، ۲۰۲۰)


«اولیویا دی هاویلند» بازیگر برنده دو جایزه اسکار بود که سال جاری در سن ۱۰۴ سالگی و بعنوان آخرین بازمانده از نسل بازیگران اصلی فیلم معروف «بر باد رفته» محصول سال ۱۹۳۹ میلادی دار فانی را وداع گفت. او مسن ترین بازیگر برنده اسکار و در قید حیات سینمای جهان محسوب می شد. نخستین حضور «هاویلند» در سینما در فیلم «رویای شب نیمه تابستان» ساخته «ماکس راینر» در سال ۱۹۳۵ رقم خورد و او بعد از چند سال برای بازی در فیلم «هر کس سوی خودش» (۱۹۴۶) موفق به کسب نخستین جایزه اسکار شد و در سال ۱۹۴۹ هم با فیلم «وارثه» برای بار دوم اسکار را به خانه برد. وی در مجموع پنج بار نامزد جایزه اسکار شده است.
«اولیویا دی هاویلند» در سال ۱۹۶۵ بعنوان نخستین زن در راس هیات داوران بخش رقابتی جشنواره فیلم کن قرار گرفت، در حالیکه سایر اعضای هیات داوران همگی از سینماگران مرد بودند. این بازیگر انگلیسی-آمریکایی در سال۲۰۰۸ و در سن ۹۲ سالگی مدال ملی هنر آمریکا را دریافت کرد، در سال ۲۰۱۰ هم موفق به کسب نشان شوالیه از دولت فرانسه شد و در سال ۲۰۱۷ لقب «Dame» را از الیزابت دوم دریافت کرد.


انیو موریکونه
(۱۰ November ۱۹۲۸ – ۶ July ۲۰۲۰)


«انیو موریکونه»، آهنگساز بزرگ ایتالیایی بود که ساخت موسیقی معروف سینمای وسترن و دیگر آثار مهم سینمایی را در کارنامه داشت. او که شهرت خویش را برای ساخت موسیقی هفت فیلم از ساخته های «سرجیو لئونه» کارگردان بزرگ ایتالیایی در ژانر وسترن کسب کرده بود، در سن ۹۱ سالگی در شهر رم دارفانی را وداع گفت.
«موریکونه» که ساخت موسیقی بیشتر از ۵۰۰ اثر سینمایی و تلویزیونی و همینطور ۱۰۰ اثر کلاسیک را بر عهده داشته، تا کنون پنج بار با فیلمهای «روزهای بهشت» (۱۹۷۸)، «مأموریت» (۱۹۸۶)، «تسخیرناپذیران» (۱۹۸۷)، «باگزی» (۱۹۹۱) و «مالنا» (۲۰۰۰) نامزد کسب جایزه اسکار شد و در سال ۲۰۰۷ میلادی هم جایزه افتخاری آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۶ هم در سن ۸۷ سالگی برای فیلم «هشت نفرت انگیز» ساخته «کوئنتین تارانتینو» جایزه اسکار موسیقی متن را به دست آورد.
او با کارگردانان سرشناسی مانند «برناردو برتولوچی»، «پیر پائولو پازولینی »، «پدرو آلمادوار»، «جوزپه تورناتوره»، «اولیور استون»، «ترنس مالیک »، «برایان دی پالما» و «بری لوینستون» همکاری داشته است.
موسیقی فیلم هایی مانند «فاشیست» (۱۹۶۱)، «یک مشت دلار» (۱۹۶۴)، «به خاطر چند دلار بیشتر» (۱۹۶۵)، «خوب بد زشت» (۱۹۶۶)، «روزی روزگاری در غرب» (۱۹۶۸)، «روزی روزگاری در آمریکا»(۱۹۸۴)، «سینما پارادیزو» (۱۹۸۸)، «هملت» (۱۹۹۰)، «افسانه ۱۹۰۰» (۱۹۹۸)، «بهترین پیشنهاد» (۲۰۱۳)، «بیل را بکش» و «حرامزاده های لعنتی» از دیگر آثار این موسیقیدان برجسته ایتالیایی به حساب می آید.

کرک داگلاس
(December ۱۹۱۶ – February ۵، ۲۰۲۰)


«کرک داگلاس» هنرپیشه شهیر هالیوود دیگر چهره کهنه کار سینمای جهان بود که در سال ۲۰۲۰ در سن ۱۰۳ سالگی چشم از جهان فروبست. «داگلاس» که هنرپیشه تئاتر هم بود، برای نقشهایش در فیلم های کلاسیکی چون اسپارتاکوس محصول ۱۹۶۰ به کارگردانی «استنلی کوبریک» شناخته می شد. او که در سال ۱۹۱۶ در نیویورک به دنیا آمده بود در عصر طلایی هالیوود به شهرت رسید و در سال ۱۹۴۹ برای بازی در فیلم «قهرمان» نامزد اسکار شد و در ادامه دو بار دیگر برای فیلمهای «بد و زیبا» محصول ۱۹۵۲ و «شور زندگی» در سال ۱۹۵۶ نامزد جایزه آکادمی اسکار شد و در نهایت در سال ۱۹۹۶ به پاس نیم قرن فعالیت هنری اسکار افتخاری گرفت.
«کرگ داگلاس» از دهه ۱۹۴۰ تا سال ۲۰۰۰ در حدود ۷۵ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده است.

جوئل شوماخر
(August ۱۹۳۹ – June ۲۲، ۲۰۲۰)


«جوئل شوماخر» از کارگردانان بزرگ سینمای آمریکا و سازنده دو فیلم از مجموعه «بتمن»، «پسران گمشده» و «سقوط» بود که در سن ۸۰ سالگی در نیویورک دارفانی را وداع گفت. «شوماخر» بعد از خروج «تیم برتون» از کمپانی برادران وارنر ساخت فیلم های «بتمن» را در دست گرفت و نخستین فیلم وی در این مجموعه با عنوان «بتمن برای همیشه» (۱۹۹۵) با بازی چهره هایی چون «وال کلیمر»، «تام لی جونز»، «جیم کری» و «نیکل کیدمن» به فروشی بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار در گیشه جهانی دست یافت و دومین و اخرین فیلم وی در این مجموعه هم در سال ۱۹۹۷ با عنوان «بتمن و رابین» مقابل دوربین برد که در آن «جورج کلونی» در نقش بتمن و «آرنولد شوارتزنگر» هم در نقش شخصیت منفی بازی کردند.
«آتش سنت المو»، «مرگ باران»، «موکل»، «هشت میلی متری»، «بی نقص»، «باجه تلفن»، «گروه ناجور»، «ورونیکا گرن»، «شماره ۲۳»، «نهر خون»، «دزواده» و «تجاوز» از دیگر فیلمهای سینمایی به کارگردانی «جوئل شوماخر» هستند.
«شوماخر» در سال ۲۰۱۳ کارگردانی چند اپیزود از سریال معروف «خانه پوشالی» محصول نتفلیکس را هم بر عهده داشت.


مایکل چپمن
(November ۲۱، ۱۹۳۵ – September ۲۰، ۲۰۲۰)


«مایکل چپمن» فیلمبردار سرشناس هالیوودی فیلم هایی چون «راننده تاکسی»، «گاو خشمگین»، «آرواره ها» و «پدرخوانده» بود که در سن ۸۴ سالگی دارفانی را وداع گفت. او که متولد ۲۱ می ۱۹۳۵ بود، در بیشتر از ۳۰ اثر سینمایی از سال ۱۹۷۶ با بازی «جک نیکلسون» فعالیت کرد و همینطور مدیریت فیلمبرداری موزیک ویدئوی «بد» از «مایکل جکسون» از آلبوم سال ۱۹۷۸ این خواننده معروف پاپ را بر عهده داشت.
«چپمن» همینطور در چندین فیلم که اغلب خودش فیلمبرداری انها را بر عهده داشته، نقش آفرینی هم کرده است و در سال ۱۹۸۳ هم فیلم «تمام حرکات درست» را با بازی «تام کروز» و فیلم «طایفه کیو بیر» (۱۹۸۶) را کارگردانی کرد.
«جبهه» (۱۹۷۶)، «حمله جسددزدها» (۱۹۷۸)، «انگشت ها» (۱۹۷۸)، «مردگان پیراهن راه راه نمی پوشند» (۱۹۸۲)، «پسران گمشده» (۱۹۸۷)، «شکارچیان روح ۲» (۱۹۸۹)، «فراری» (۱۹۹۳)، «هرج ومرج فضایی» (۱۹۹۶)، «شش روز، هفت شب» (۱۹۹۸)، «داستان ما» (۱۹۹۹)، «پلی به سمت ترابیتیا» (۲۰۰۷)، «ته جاده» (۱۹۷۰) و «کلوت» (۱۹۷۰) همچون دیگر فیلم هایی هستند که سینماگر، فیلمبرداری آنرا بر عهده داشته است.


آلن پارکر
(۱۴ February ۱۹۴۴ – ۳۱ July ۲۰۲۰)


کارگردان معروف بریتانیایی فیلم هایی چون «قطار سریع السیر نیمه شب»، «باگزی مالون» و «میسی سیپی می سوزد» در سن ۷۶ سالگی و بعد از یک دوره طولانی بیماری درگذشت.
این کارگردان نامزد اسکار همینطور ساخت فیلمهای مهم و موزیکالی همچون «باگزی مالون»، «شهرت»، «دیوار پینک فلوید»، «تعهدات» و «اویتا» را هم در کارنامه دارد.
«بردی» (۱۹۸۴) برنده جایزه بزرگ هیات داوران جشنواره کن با بازی «نیکلاس کیج»، فیلم ترسناک و رمزآلود «قلب فرشته» (۱۹۸۷) با بازی «میکی رورک» و «رابرت دنیرو»، «میسی سیپی می سوزد» (۱۹۸۸) با بازی درخشان «جین هکمن» و «ویلم دفو»، «بیا و بهشت را نظاره کن» (۱۹۹۰)، «جاده ای به ولویل» (۱۹۹۴) و «خاکسترهای آنجلا» (۱۹۹۹) از دیگر آثار این کارگردان صاحب نام بریتانیایی هستند.
آخرین ساخته «پارکر» فیلم «زندگی دیوید گیل» با بازی «کوین اسپیسی» بود که در سال ۲۰۰۳ ساخته شد.


عرفان خان
(January ۱۹۶۷ – ۲۹ April ۲۰۲۰)


«عرفان خان» بازیگر سرشناس بالیوود و سینمای بین الملل در سن ۵۳ سالگی و به علت عفونت روده در بیمارستانی در شهر بمبئی دارفانی را وداع گفت. وی در فیلم برنده اسکار «میلیونز زاغه نشین» ساخته «دنی بوبل» و در چندین فیلم موفق خارجی همچون «زندگی پی»، «مرد عنکبوتی»، «دوزخ»، «قلب قدرتمند» و «دنیای ژوراسیک» نقش آفرینی کرده است. نخستین حضور مهم سینمایی عرفان خان در سال ۲۰۰۲ و در فیلم «جنگجو» اولین فیلم بلند «آسیف کاپادیا» کارگردان انگلیسی رقم خورد.
این بازیگر هندی در فیلم هنری «ظرف نهار» (۲۰۱۳) در نقش یک حسابدار بازی کرد که این فیلم به موفقیت بزرگی در گیشه دست یافت و «مدیوم انگلیسی» آخرین فیلم با بازی این ستاره بالیوودی بود که اکران آن در ماه مارس به جهت شیوع کرونا متوقف گردید.


ریشی کاپور
(September ۱۹۵۲ – ۳۰ April ۲۰۲۰)


«ریشی کاپور» از معروف ترین هنرپیشه های سینمای هند بود که در ۶۷ ساالگی و بر اثر مبتلا شدن به سرطان دارفانی را وداع گفت. او بیشتر برای بازی در فیلمهای عاشقانه سینمای هند معروف بود و در طول دوران فعالیت خود در بیشتر از ۱۰۰ فیلم بلند سینمایی نقش آفرینی کرده بود.
«ریشی کاپور» که فرزند «راج کاپور» بازیگر و کارگردان افسانه ای سینمای هند بود، در سال ۱۹۷۷ برای نخستین بار با بازی در فیلم «بابی» به کارگردانی پدرش در نقش اصلی بازی کرد و خیلی زود به یکی از ستاره های سینمای هند بدل شد.
آخرین حضور او مقابل دوربین در سال ۲۰۱۹ و با فیلم «بدن» رقم خورد.


یان هولم
(September ۱۹۳۱ – ۱۹ June ۲۰۲۰)


«یان هولم» از بازیگران بزرگ سینما و تئاتر بود که علاوه بر نامزدی اسکار، کسب جوایز بفتا، جوایز لاورنس اولویه و تونی را هم در کارنامه داشت. این بازیگر انگلیسی در سن ۸۸ سالگی و بعد از چند سال تحمل بیماری پارکیسنون در لندن دارفانی را وداع گفت. «یان هولم» که بیشتر برای بازی در نقش «بیلبو بگینز» در سه گانه «ارباب حلقه ها» ساخته «پیتر جکسون» شناخته شده است. او از سال ۱۹۷۶ از بازی در تئاتر کناره گیری کرد، با بازی در مجموعه ای متنوع از نقش های مکمل قدرتمند در سینما احیا شد. «بیگانه» به کارگردانی «ریدلی اسکات»، «هملت» از «فرانکو زفیرلی»، «فرانکشتاین» ساخته «کنت برانا»، «عنصر پنجم» به کارگردانی «لوک بسون»، «هابیت: نبرد پنج سپاه» و «هابیت: سفر غیرمنتظره» از ساخته «پیتر جکسون» از دیگر فیلمهای مهمی است که «یان هولم» در کارنامه دارد.



دیوید پراوز
(July ۱۹۳۵ – ۲۸ November ۲۰۲۰)


دیوید پراوز» بازیگر نقش «دارث ویدر» در سه گانه اصلی «جنگ ستارگان» در سن ۸۵ سالگی درگذشت.
او نخستین حضور سینمایی خویش را در فیلم «کازینو رویال» از مجموعه جیمز باند در سال ۱۹۶۷ تجربه نمود و در این فیلم در نقش هیولای فرانکشتاین بازی کرد و گرچه او به جهت فیزیکش برای این نقش انتخاب شده بود اما به حرفه بازیگری علاقه مند شد و تصمیم گرفت آنرا دنبال کند و در ادامه در چندین فیلم همچون «پرتقال کوکی» ساخته «استنلی کوبریک» و خیلی از فیلمهای ترسناک حضور یافت.
او در قسمت اول مجموعه اصلی «جنگ ستارگان» در سال ۱۹۷۷، دنباله آن «جنگ ستارگان: امپراتوری ضربه می زند» (۱۹۸۰) و «جنگ ستارگان: بازگشت جدای» قسمت آخر از سه گانه اصلی این مجموعه فیلم علمی و تخیلی بازی کرده است.


جان ساکسون
(August ۱۹۳۶ – July ۲۵، ۲۰۲۰)


«جان ساکسون» که بیشتر برای بازی در فیلمهای وسترن و ترسناک شناخته شده در طول شش دهه فعالیت سینمایی در بیشتر از ۲۰۰ فیلم سینمایی بازی کرد که از مهم ترین آنها نقش آفرینی در فیلم «اژدها وارد می شود» در کنار بروس لی، فیلم «کابوس در خیابان الم» ساخته «وس کارون» و فیلم «نابخشوده» ساخته «جان هیوستون» است.
تازه کار بی رغبت (۱۹۵۸)، ماهیگیر بزرگ (۱۹۵۹)، دختری که زیاد می دانست (۱۹۶۳)، کاردینال (۱۹۶۳)، ملکه خون (۱۹۶۶)، جو کید (۱۹۷۲)، پلیس بورلی هیلز ۳ (۱۹۹۴) و «از گرگ و میش تا سحر» (۱۹۹۵) همچون دیگر فیلمها با بازی «جان ساکسون» هستند.



چادویک بوزمن
(November ۱۹۷۶ – August ۲۸، ۲۰۲۰)


«چادویک بوزمن» بازیگر معروف آمریکایی بعد از چهار سال مبارزه با بیماری سرطان در خانه اش واقع در لس آنجلس دار فانی را وداع گفت.
او قبل از مزگ در فیلم «۵ همخون» جدید ترین ساخته «اسپایک لی» در نقش یک مبارز آزادی خواه مقابل دوربین رفته بود اما بزرگترین تأثیر فرهنگی «چادویک بوزمن» با بازی در نقش «پلنگ سیاه» رقم خورد.
او نخستین بار در سال ۲۰۱۶ در فیلم «کاپیتان آمریکا:، جنگ داخلی» در نقش پلنگ سیاه بازی کرد و دو سال بعد هم در فیلم «پلنگ سیاه» ساخته «رایان کوگلر» نخستین کارگردان سیاه پوست کمپانی مارول بازی کرد و این فیلم با نقش اصلی یک سیاه پوست توانست نقطه عطفی فرهنگی در هالیوود ایجاد نماید.

کیم-کی دوک
(December ۱۹۶۰ – ۱۱ December ۲۰۲۰)


«کیم کی دوک» ـ فیلمساز مشهور اهل کره جنوبی بود که سال جاری بر اثر مبتلا شدن به ویروس کرونا در سن ۵۹ سالگی دارفانی را وداع گفت. او از مشهورترین فیلمسازان کره جنوبی بود که جوایز سینمایی معتبری همچون شیر طلا جشنواره ونیز را برای فیلم «پیتا» کسب کرده بود.
«کروکدیل» محصول سال ۱۹۹۶ اولین فیلم بلند این کارگردان بود. او برای فیلم «دختر نیکوکار» محصول سال ۲۰۰۴ موفق به کسب خرس نقره ای جشنواره فیلم برلین شد و جایزه شیر نقره ای جشنواره ونیز را برای فیلم «۳-Iron» کسب کند. فیلم «منحل کردن» محصول ۲۰۱۹ آخرین اثر این کارگردان بود که برای اولین بار در جشنواره «کن» به نمایش درآمد.






منبع:

1399/10/08
12:46:17
5.0 / 5
965
تگهای خبر: آلبوم , آهنگ , پاپ , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو