از جابه جایی ها تا تولد دوباره

نگاهی به نجات آثار هنری در جنگ جهانی دوم

نگاهی به نجات آثار هنری در جنگ جهانی دوم

در طول سال های آشفته جنگ های مختلف، آثار هنری هم همچون ساكنان شهرها به ناچار از جایی به جای دیگر منتقل می شدند.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی آرت، شاید برای بعضی از بازدیدکنندگانی که در سالن های موزه ها و گالری ها قدم می زنند این سوال مطرح شود که چطور شاهکارهای هنری در حوادث مختلف تاریخ سالم باقی مانده اند. در این گزارش نگاهی داریم به تلاش هایی که برای نجات آثار هنری در طول جنگ جهانی دوم صورت گرفت.
موزه «هرمیتاژ»
از تاریخ تاسیس موزه «هرمیتاژ» تاکنون، سه مورد جا به جایی آثار هنری صورت گرفته است: یک مرتبه در سال ۱۸۱۲، یک مرتبه در سال ۱۹۱۷ و یک مرتبه در سال ۱۹۴۱. درمورد اولین پروژه تخلیه آثار این موزه اطلاعات زیادی در دست نیست. این پروژه مخفیانه بود و اسناد به جای مانده لیستی از آمار تقریبی آثاری است که هیچ نامی از آنها برده نشده است.
در سال ۱۹۴۱، جمع آوری آثار در بیست و سوم ژوئن شروع شد. در غروب روز بیست و دوم ژوئن همان سال مدیر موزه «هرمیتاژ» تمامی اعضا و کارکنان موزه را فراخواند. آنها شبانه روز در این موزه مشغول به کار شدند و از سالن کنفرانس این موزه برای خواب و استراحت استفاده می کردند.
در حقیقت، روند آماده سازی برای تخلیه آثار این موزه از سال ۱۹۳۹، بعد از آغاز جنگ جهانی دوم کلید خورد. در اول جولای اولین محموله آثار موزه هرمیتاژ به استان «سوردلوفسک» رسید. دومین محموله در بیست و سوم جولای هم با موفقیت ارسال شد اما محموله سوم به علت محاصره از برنامه جا ماند.
جابه جایی آثار هنری موزه هرمیتاژ بین سال های ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۳


منبع:

1399/04/24
13:44:40
5.0 / 5
1374
تگهای خبر: ساز , هنر , هنری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو