گفت وگو با افشین هاشمی درباره موسیقی

فعالیت فرهنگی نباید متوقف شود، حتی با حمله مغول!

فعالیت فرهنگی نباید متوقف شود، حتی با حمله مغول!

سایت رسمی سیامك یزدانجو: افشین هاشمی را اغلب افراد به بازیگری می شناسند اما جالب است بدانید در روزهایی كه بسیاری از كارهای فرهنگی هنری به سبب شیوع ویروس كرونا متوقف شده است و به تبع آن تدریس و آموزش موسیقی هم مسكوت مانده است، هاشمی این دفعه در مقام نوازنده كمانچه و نه بازیگر مشغول به كار است.


به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو به نقل از ایسنا، وی در صفحه شخصی اینستاگرام خود به صورت خودجوش ویدیوهایی درباره شناختِ آوازها و دستگاه های موسیقی سنتی ایران را با مخاطبانش به اشتراك می گذارد.
به همین جهت خبرنگار بخش موسیقی ایسنا در گفت وگویی با این هنرمند انگیزه اش از این حركت خودجوش را جویا شده است.
هاشمی اظهار داشت: در شرایط حاضر هر كسی در حد توان خود برای كمك به هموطنانش در جهت گذراندن این روزها تلاش می كند كه البته كادر درمانی در خط مقدم این جریان هستند. برخیهنرمندان هم در این شرایط برای خوب كردن حال مردم، به برگزاری كنسرت آنلاین روی آورده اند. برخی دیگر ممكنست به كارهای آموزشی بپردازند كه كار من از آن دسته است.
وی در ادامه صحبت هایش تصریح كرد: البته آن چه من در ویدیوهای صفحه ی مجازی ام گذاشته ام، قبل تر، بارها و بارها، به صورت علمی و حرفه ای، توسط اساتید انجام شده است و بسیاری شان در چارچوب سی دی یا كتاب یا مجازی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. شاید تنها وجه تمایز كار من، خیلی خودمانی بودن و اتفاقا غیرعلمی بودنِ آن است؛ به شكلی كه كسانی كه كارشان موسیقی نیست هم بتوانند آنرا دریافت كنند؛ شاید چیزی مثلِ آموزشِ سینه به سینه بدونِ هیچ گونه اصطلاحِ فنی.
او بیان كرد: در واقع قصد دارم تنها یك باب آشنایی با موسیقی ایرانی ایجاد كنم؛ چون موسیقی ایرانی آن قدر مفصل و غنی است كه با یك هفته كلاس آنلاین نمی توان چیزی یاد گرفت. این ویدیوها می تواند در شرایطی كه بیشتر زمان خودرا با محصولات سرگرم كننده در فضای مجازی می گذارنیم، یك نگاه آموزشی هم داشته باشد.

هاشمی در پاسخ به اینكه «چرا از در موسیقی وارد شدید و نه نمایش؟» اظهار داشت: این كاری بود كه می شد انفرادی هم انجام داد. برای نمایش حتا به شكل آنلاین نیازمند هماهنگی های بیش تری است.
او بیان كرد كه در شرایط حاضر با وجود تعطیلی اماكن فرهنگی، كارهای فرهنگی همچنان به صورت مجازی در جریان است. فعالیت فرهنگی نباید هیچگاه و در هیچ شرایطی متوقف شود، حتی با حمله ی مغول!
هاشمی درباره اعتراض برخی به انتشار موسیقی های شاد در فضای مجازی در شرایط حاضر، اظهار داشت: موسیقی وجوه مختلف دارد؛ گاهی شاد است و گاهی غمگین، گاهی عمیق و گاهی سبك. به نظرم آن اعتراض كه می گویید به شادی نیست، به ابتذال است كه به نظرم خود ابتذال هم تعریف دارد و گاهی در شرایطی كه فكر می كنید یك چیز مبتذل است، اتفاقا لازمه و نیاز جامعه است. اگر كسی با كلیتِ شادیِ موسیقی مخالف باشد در حقیقت با واقعیت، زندگی نمی كند؛ واقعیت این است كه ممكنست در مجالس ختم در لحظه ای كه عزیزترین فرد خودرا از دست داده ایم به یك باره یاد خاطره ای بیفتیم و همگی بخندیم.
این هنرمند درباره در نظر گرفتن فضایی در تلویزیون برای اجرای موسیقی یا كلاس های آموزشی زنده بیان كرد: اصلا این چنین كارها، وظیفه ی تلویزیون است ولی این رسانه هنوز درباره موسیقی درگیر مسائلی است كه حل آن نیازمند تصمیم گیری ارگان های دیگر است.
هاشمی حدود سیزده جلسه ویدیوهایی درباره هفت دستگاه موسیقی، پنج آواز و یك جلسه برای ریتم و كوك ساز در صفحه اینستاگرام خود به اشتراك خواهد گذاشت.




منبع:

1399/01/07
23:18:41
5.0 / 5
2188
تگهای خبر: آموزش , آواز , ساز , كنسرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو