دبیر علمی جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی خبر داد:

حراج آثار فاخر جشنواره فجر صنایع دستی

حراج آثار فاخر جشنواره فجر صنایع دستی

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، نهمین جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی درحالی به ایستگاه انتهایی رسیده است و برگزیدگان نهائی در قسمت های مختلف معرفی گشتند، که دبیر علمی این جشنواره از برگزاری یک حراج ویژه برای آثار فاخر اطلاع داد.


بهزاد احمدی فارسانی ـ مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج صنایع دستی و دبیر علمی جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی ـ در رابطه با آثاری برگزیده این دوره از جشنواره به ایسنا اظهار داشت: از بین ۲۰۱ اثر برگزیده، در مرحله نهائی سه بخش اصلی برگزیده داریم که خوشبختانه نفرات اول، دوم و سوم مشخص شده اند. علاوه بر این، سه دیپلم افتخار هم مقرر است اهدا شود که اسامی آنها مشخص شده است. همینطور یک دیپلم افتخار بین المللی و دو برگزیده بین المللی داریم که این ها هم تعیین شده اند.
او افزود: در قسمت جانبی جشنواره که شامل مواردی مانند ترنج سیمین (برای زنان تأثیرگذار)، همای هنر (برای هنرمندانی که تداوم نسلی در خانواده خود داشته اند)، نقش آفرین نوین (برای زنانی یا مردانی که کارگاه دارند و تولید و صادرات انجام می دهند)، نشان فردا (برای جوانانی که در حوزه بین المللی تألیف، پژوهش یا فعالیت شاخصی داشته اند) و همای هنر (برای پیشکسوتان بالای ۷۰ سال) بوده، برگزیدگان مشخص شده اند و در مراسم اختتامیه از آنها تجلیل خواهد شد.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی درباره ماجرای حراج آثار برگزیده توضیح داد: هر حراجی یکسری شاخصهای علمی و تخصصی دارد. پس از جشنواره فجر، اگر هنرمندان رضایت داشته باشند، با همکاری صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و حفظ و احیا بناهای تاریخی، برای آثار حراجی برگزار می شود. هدف ما اینست که در چند ماه آینده، با اجازه هنرمندان، قیمت گذاری در هماهنگی با خودشان صورت گیرد و اگر شرایط لازم را داشته باشند، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف برای آنها یک حراج بزرگ برگزار خواهد نمود.
او اضافه کرد: این صندوق مقرر است برای هنرمندان پشتوانه ایجاد نماید. بعنوان مثال اگر ۱۰۰ اثر وجود داشته باشد که هم فاخر باشند و هم هنرمندان شان بخواهند که در حراج شرکت نمایند، قیمت گذاری توسط خود هنرمندان صورت می گیرد، اما زیرساخت ها و دعوت از خریداران بر عهده صندوق خواهد بود. این یعنی صندوق توسعه صنایع دستی، گالری داران، کارخانه داران و نهادهای ملی و بین المللی را دعوت می کند تا این آثار را در یک حراج رسمی خریداری کنند.
احمدی در ادامه در رابطه با آثار خارجی که به جشنواره فجر صنایع دستی راه یافتند، اظهار داشت: از ۱۹۸ اثری که از کشورهای مختلف دریافت کردیم، ۴۰ اثر به مرحله نهائی راه یافتند. از میان کشورهای شرکت کننده، آثار بسیار فاخر و برجسته ای از تایلند، تاجیکستان، روسیه، چین و هند دریافت شده است و بطور دقیق تر، یکی از هنرمندان مطرح هندی، آقای کومار، در این جشنواره حضور داشت.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی در جواب این پرسش که به نظر می رسید در نمایشگاه به نظر پراکندگی جغرافیایی حاکم نبوده و بیشترین آثار متعلق به استانهای تهران و اصفهان است، توضیح داد: بیشترین آثار ثبت شده در روز نخست جشنواره از استان فارس بود که ۸۵۷ اثر ثبت نام شدند. پس از آن، تهران و سپس اصفهان در رتبه های بعدی قرار داشتند. اما در میان برگزیدگان شرایط متفاوت بود، اصفهان بعنوان شهر جهانی صنایع دستی، نزدیک به ۵۰ اثر برگزیده داشت. فارس ۲۲ اثر و تهران حدود ۱۶ اثر برگزیده داشت. سایر استان ها هم بین ۲ تا ۴ اثر برگزیده داشتند. البته ما حدود ۶۰ اثر در حوزه مینیاتور و تذهیب داشتیم که این آثار به شکل تابلو بوده و روی دیوار نصب شده بودند، برخلاف سایر آثار که در ویترین قرار گرفته بودند. بنابراین امکان دارد تماشاچی بیشتر آثار تهران و اصفهان را دیده باشد.
احمدی همینطور در رابطه با رای گیری دیجیتالی آثار گفن: سال جاری بخشی داشتیم به نام «نگاه مخاطب» که تحت کنترل ما نبود. در این بخش، بازدیدکنندگان می توانستند از راه اسکن بارکد کنار هر اثر، وارد سایت شوند و رای خویش را ثبت کنند. اثری که بیشترین رای را از مردم دریافت کند، بعنوان برگزیده از نگاه مخاطبان انتخاب خواهد شد. ساعت ۴ بعدازظهر یکشنبه (پنجم اسفند) رای گیری به پایان رسید و اثری که بالاترین رای را کسب کرده، بزودی اعلام خواهد شد.
او با اشاره به اینکه بیشترین بازدیدکنندگان، عامه مردم بودند، اضافه کرد: البته ۱۰ دانشگاه از تهران، که رشته های صنایع دستی و هنر را تدریس می کنند، در جشنواره شرکت نمودند. در کنار این جشنواره، هر روز پنل های تخصصی هم برگزار شد، مثلا در رابطه با صنایع دستی روسیه، هوش مصنوعی در صنایع دستی، توسعه کسب و کار صنایع دستی و برندینگ، پنل هایی داشتیم که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی افزود: علاوه بر داوری رسمی جشنواره، از دانشگاه ها هم خواستیم که هیات علمی آنها فرایند داوری را انجام دهند. این کار برای مقایسه دیدگاه داوران جشنواره با اساتید دانشگاه های حوزه صنایع دستی بود. هدف اینست که در ماههای آینده از برگزیدگان دانشگاهی هم تقدیر نماییم. همینطور یک نشست علمی برای نقد و بررسی آثار برگزار خواهیم کرد تا ببینیم که دانشگاهیان و داوران جشنواره چه تفاوت هایی در قضاوت آثار دارند.



منبع:

1403/12/07
10:47:29
5.0 / 5
219
تگهای خبر: آموزش , جشنواره , نمایش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو