نقش نهان با هارمونی رنگ ها و فانتزی جان گرفت
سایت رسمی سیامک یزدانجو: نمایشگاه آثار نگارگری حسین حبیبی با عنوان نقش نهان که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تدارک دیده شده است، یکشنبه 23 دی در گالری عالی راه اندازی شد.
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، نمایشگاه نگارگری «نقش نهان» با آثاری از حسین حبیبی هنرمند نگارگر عصر یکشنبه ۲۳ دی در گالری عالی حوزه هنری راه اندازی شد.
در این مراسم، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری، سیدشهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و هنرمندان نقاش، نگارگر و خوشنویسی چون امیرحسین آقامیری، عبدالله سیدحسن، عبدالحمید قدیریان، حسین عصمتی، صدیقه سلمان، کامیار صادقی، رضا اسدی و محمود ابوالقاسمی حضور داشتند.
در نمایشگاه نگارگری «نقش نهان»، ۸ اثر با موضوعات معنوی و مذهبی از حسین حبیبی به مناسبت همزمانی با ماه رجب و شعبان روی دیوار رفته است که تا ۶ بهمن ادامه خواهد داشت. در کنار این آثار برخی از اتودهای طراحی حسین حبیبی نیز روی دیوار نصب شده است که تعدادی از آنها، ایده های اولیه تابلوهای حاضر در این نمایشگاه هستند.
«علمدار (حضرت قمر بنی هاشم)»، «سردار تنها (امام حسن (ع))»، «حضرت علی اصغر (ع)»، «منجی»، «سایه سرخ اهریمن بر هویت ایرانی اسلامی»، «پیامبر مهربانی» و «بانوی دوعالم» عناوین آثار در این نمایشگاه هستند که برای فروش نیز گذاشته شده اند.
حسین حبیبی هنرمند نگارگر درباره ی ایده برگزاری نمایشگاهش و آثار منتخبی که برای نمایش روی دیوار رفته است، توضیح داد: آثار نمایشگاه «نقش نهان» متعلق به سال قبل و امسال است. سال ۱۳۹۰ بود که آثاری در ابعاد بزرگ خلق کردم که نخستین تجربه من در خلق آثار ابعاد بزرگ بود، همان تابلوها، آغازی شد تا سال ها بعد به فکر تعریف یک پروژه افتادم تا بتوانم نمایشگاهی از آثارم ترتیب دهم. چند سال وقت گذاشتم و فکر کردم تا بتوانم ایده های مختلفی را مطرح کنم تا به مهارتهای لازم برسم. این مساله زمان زیادی برد تا الان که مجموعه ای از مطالعات نظری و عملی را برای من در بر داشت و حاصلش شد آثاری که در این نمایشگاه می بینید.
وی با تأکید بر زمان زیاد آزمون و خطا در برگزاری چنین نمایشگاهی، اظهار داشت: تجربیات در کار که با آزمون و خطاهای زیاد هم راه است، چیزی است که هنرمند باید در خلق آثارش داشته باشد و ممکنست این زمان ۵ الی ۱۰ سال باشد. ممکنست فکر کردن درباره ی یک ایده زیاد هم زمان نبرد اما همین که دغدغه هنرمند می شود و سپس به مرحله آزمون و خطا می رود، در این فضا تجربه حاصل می شود که این تجربه مثل یک پله می ماند که انسان را به مراحل بالاتر می آورد.
حبیبی اشاره کرد: رسیدن به این مرحله به ایمان و باور فرد نیز بستگی دارد. من باور داشتم که نگارگری می تواند اتفاقات بهتری رقم بزند یا صورت های جدیدتری از آنرا ببینیم که تلاشم در این نمایشگاه در همین راه بود.
حسین عصمتی هنرمند نقاش و نگارگر نیز درباره ی آثار نمایشگاه «نقش نهان» اظهار داشت: چند نکته در آثار حسین حبیبی قابل ذکر است؛ نسبت به کارهای قدیمی نگارگری تفاوت هایی دارد و بیش از ابژه های هنر کلاسیک غربی بهره برده و در نوع طراحی و انتخاب رنگ و طراحی فیگورهایش از این خاصیت ها بهره برده است. در آثارش هارمونی رنگ دارد و اکثراً در یک اثر با یک رنگ حاکم، کار جمع شده است. آقای حبیبی چون هم انیمیشن و هم تصویرسازی کار کرده است، خاصیت این ۲ شیوه نیز در آثارش دیده می شود که یک نوع دفرماسیونی دارد که فانتزی و شیرین است، البته ساختار و تناسبات چهره ها، بطورکامل نگارگری است و باتوجه به تجربه های انیمیشنی که دارد، آنرا به خدمت گرفته است. این خاصیت ها سبب شده آثارش خاص باشد. در آثار حسین حبیبی، روایتگری وجود دارد که البته از خاصیت های آثار نگارگری بشمار می رود.
در بیانیه نمایشگاه «نقش نهان» آمده است: «نگارگری یا همان نقاشی ایرانی اسلامی ریشه در باورهای توحیدی دارد. در این جغرافیای اهورایی، هنرمند را با عقل مدعی میانه ای نیست، برای اینکه او عقل کل خداوند متعال را پذیرفته است. پس بی شک در عالم کثرت مستغرق نخواهد شد. نمایشگاه حاضر، عرض حالی است در قاب نگارگری که بنا ندارد به عناصر زمینی معطوف بماند، برای اینکه جستجوگری در معنای پدیده های خلقت شورآفرین است و ماهیت عالم خلقت، حرکت و بالندگی است. حال کائنات چنان است که آنی و لحظه ای ثابت نیست و هنرمند را به مقامات مختلف می کشاند. هنرمند نگارگر با همه عالم کار دارد و عالم هستی فضای تنفس هنرمند است و می گوید: به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست.»
علاقه مندان برای بازدید از آثار می توانند از ۲۴ دی تا ۶ بهمن ۱۴۰۳، روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ به آدرس حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه نمایند.
منبع: siamakyazdanjoo.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب