مقتلی از سقوط آرزو و رویا در یک گالری
سایت رسمی سیامک یزدانجو: نمایشگاه روزبه شریف با عنوان «خراش بر ابرهای سوخته» از ششم تا 27 مهرماه در گالری فریا برپا خواهد شد.
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، روزبه شریف درباره ی برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: «خراش بر ابـرهای سوخته» یک تریولوژی است و این مجموعه دربرگیرنده ۴۲ اثر شامل ۲۵ مجسمه، ۱۲ نقش برجسته، ۴ اینستالیشن و یک نقاشی روی بوم است.
او اضافه کرد: در یک بازه زمانی یک ساله از خرداد ماه سال قبل تا خرداد امسال، روی پروژه ای با سه فاصله گذاری شبه اپیزودیک، در مجموعه ای درهم تنیده (فرمی/محتوایی) کار کردم و با یک بوم نقاشی این پروژه به انتها رسید.
این مجسمه ساز با اشاره به اپیزود اول این تریولوژی اظهار داشت: این آثار با نگاهی فرمالیستی با به کارگیری چین و شکن ها، لایه هایی در هم شونده و فضایی مشوش و پر آشوب، تداعی گر دوران التهاب و بحران های بعد از آن هستند که سوژه را از الیناسیون تا مرز پارانویا پیش می برند؛ گویی سوژه در دوره ای از درماندگی قرار دارد که جز صدای خنج کشیدن ناخن بر پیکرش، چیزی طنین انداز نیست.
او افزود: اپیزود دوم ابرها نام دارد که در این آثار، مورفولوژی دینامیک «ابر» با کارکردی سمبلیک از باروری و امید به بارش در بین تازیانه چین و شکنج ها می روید، تاب آوری می کند و صور خیال را می آفریند. و با دینامیسم فعالش راهی برای برون رفت می جوید. هرچند این پویایی با شتک لکه های اکسپرسیو بارها مخدوش می شود، اما گویی این پارازیت در پویایی بینامتنی فرم اثر و پیوندش با نقش انتزاعی شکل گرفته بر پیکرش، دینامیسم کُنشی فزاینده تری می یابد.
این مجسمه ساز اظهار داشت: اپیزود سوم سوخته ها هستند. این تم تداعی گر سوختن ساحت ارزش های انسانی در دل تمام درگیری هایی است که سوژه در فقدان حضور آگاهی، سبب از میان رفتن آنها می شود. این دفورماسیون و اضمحلال فرمیک، با فضای ملون پوسته، موتیفی پارادوکسیکال در خود دارد که نامتعارف بودن و امر ناممکن شدن سوژه ای را که در اختلاط ابژکتیو گیر کرده با اتمسفر پارانوییک و خشنش که برآیندی است بر بروز بحران معیار و معنا بخشی به زیستن را به تماشا می گذارد.
شریف افزود: در پایان، دیوار انتهایی نمایشگاه همچون بن بستی شاهد یک بوم نقاشی است جایی که ابرهای خیال «ذهنیت/زمان» در شهری سوخته «عینیت/مکان» با گل سرخی تکین و تکیده «سوژه/ابژه» در مقتلی از سقوط آرزو و رویا «امید/آینده» ملاقات می کنند.
بگفته این هنرمند این پایان بندی با رویکرد منفی مقدمه ای است تا بزنگاهی شود بر نگاهی ایجابی، تا ذهن مخاطب آگاه را به ضرورت یافتن معنایی رادیکال برای برون رفت از این بن بست هستی شناسانه، و باز گشت به رهیافتی نو دعوت کند.
درباره این هنرمند روزبه نعمتی شریف در فروردین ۱۳۵۹ به دنیا آمده است؛ او کارشناسی طراحی صنعتی را در سال ۱۳۸۲ از دانشگاه هنر و معماری تهران مرکز گرفتن کرده و سال ۱۳۸۵ کارشناسی ارشد پژوهش هنر را از دانشگاه هنر تهران دریافت کرده است.
او مجسمه سازی را از سال ۱۳۹۶ شروع کرد و اولین نمایشگاه انفرادی خودرا با نام پایان نامیرا در گالری سو در سال ۱۴۰۱ برپا کرد. آثار نعمتی شریف حول دغدغه های روزمره شکل می گیرد و در آنها رنگ، فرم و مواد متنوعی را استفاده می نماید. این هنرمند به غیر از مجسمه سازی به ساخت نقش برجسته و نقاشی نیز می پردازد. شریف در سالهای اخیر در قالب چند نمایشگاه انفرادی آثارش را به معرض نمایش گذاشته است.
نمایشگاه «خراش بر ابـرهای سوخته» ششم مهرماه تا ۲۷ مهرماه در گالری فریا راه اندازی و گالری فریا همه روزه جز یکشنبه ها از ساعت ۱۵ تا ۲۰ میزبان علاقه مندان خواهد بود.
گالری فریا در سعادت آباد، میدان بهرود، هتل اسپیناس پالاس، درب ورودی ۲، گالری فریا اسپیناس واقع شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب