هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛

تابستان با تجسمی جوانان به اتمام رسید

تابستان با تجسمی جوانان به اتمام رسید

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، در هفته ای که گذشت بر مبنای گفته یکی از اعضای شورای شهر برخی از آثار پرارزش موزه هنرهای دینی امام علی ناپدید شدند اما سازمان فرهنگی هنری شهرداری با انتشار اطلاعیه ای از فروش آنها اطلاع داد.



خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود.
در گزارش پیش رو درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم. هرچند جمعه ها روز تعطیل به حساب می آید اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه ‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و فعالیتهای اخیر خویش را در چارچوب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند. «آدینه» روز نانوشته نخستین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن اغلب مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد.
بر این اساس، در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همینطور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
پایان جشنواره تجسمی جوانان در هفته پایانی تابستان
سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، روز ۱۹ شهریور در استان خراسان شمالی و دانشگاه بجنورد شروع به کار کرد و آیین اختتامیه و معرفی نخبگان سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، عصر جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ در همین شهر به پایان رسید.

در این دوره جشنواره، ۱۲۳۳ شرکت کننده آثار خویش را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که بعد از برگزاری جلسات ارزیابی و انتخاب، ۱۷۴ هنرمند به مرحله نهایی (کارگاهی) جشنواره راه پیدا کردند. در بین رشته های هنری، نقاشی با ۲۶ هنرمند، عکاسی با ۲۴ هنرمند، طراحی با ۱۸ هنرمند، خوشنویسی با ۱۷ هنرمند، گرافیک با ۱۶ هنرمند، تصویرسازی با ۱۶ هنرمند، نگارگری با ۱۴ هنرمند، سرامیک با ۱۳ هنرمند، مجسمه سازی با ۱۳ هنرمند، کاریکاتور با ۱۳ هنرمند و رسانه های هنری جدید با ۵ هنرمند در جشنواره سی و یکم حضور داشتند. هنرمندان جوان راه یافته به جشنواره، به مدت ۳ روز با راهبری استادان کارگاه ها، پروژه های عملی خویش را به نتیجه رساندند و در پایان، با برگزاری آیین اختتامیه، برگزیدگان هر بخش عرضه شدند که به شرح زیر است:
خوشنویسی
برگزیده: متین اعتباریان از اصفهان
شایسته تقدیر: محمدمهدی رضایی خواه از البرز، محمدتقی محمدزاده قوام از اردبیل
کاریکاتور
برگزیده: محمد راعی از اصفهان
شایسته تقدیر: صائب ضیایی از مازندران
مجسمه سازی
برگزیده: ریحانه قائینی یحیی آبادی از مازندران
شایسته تقدیر: امیرحسین آقایی از فارس
رسانه های هنری جدید
شایسته تقدیر: محمدمهدی فروغی و محسن زمردیان از اصفهان
سرامیک
شایسته تقدیر: مهتاب حاجی باقری و حانیه معبودی از تهران، فاطمه سادات ابراهیمی زاده از خوزستان
نگارگری
برگزیده: حدیثه دوستی از قزوین
شایسته تقدیر: سیده فائزه حیدری از خراسان رضوی، فاطمه قاسمی از آذربایجان شرقی
نقاشی
برگزیده: تارا لک از البرز
شایسته تقدیر: کوثر سابقی نژاد از فارس، فاطمه صباغ از تهران
طراحی
برگزیده: علی توسلی از اردبیل
شایسته تقدیر: هانیه دری دولت آبادی از اصفهان، کیمیا پاکار از تهران
تصویرسازی
برگزیده: محمدرضا زین الدینی از تهران
شایسته تقدیر: زهرا فیض آبادی از تهران، پارسا توانایی از فارس

گرافیک
برگزیده: ایمان تقوایی از البرز
شایسته تقدیر: کمیل حسن زاده از البرز، آیسا فخاری از اصفهان
عکاسی
برگزیده: فاطمه فیاض از یزد
شایسته تقدیر: ابوالفضل محمودی از البرز، محمدعلی فربود از فارس
هیات داوران با اهدای لوح قدردانی از محمد عزیزی هنرمند مجسمه ساز اهل خراسان شمالی هم قدردانی نمود.
ماجرای آثار ناپدید شده از موزه امام علی (ع) و بیانیه شهرداری
هفته گذشته خبری در فضای مجازی منتشر گردید بر مبنای این که ناصر امانی عضو شورای شهر تهران که بارها در مورادی چون ترافیک، آلودگی هوا و … نسبت به اقدامات شهردار تهران انتقاد داشته است، پرده از ناپدید شدن ۳۰ تابلوی پرارزش هنری از موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برداشت.
امانی در دویست و شصت و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکری از عدم بازگشت تابلوهای قیمتی موزه امام علی (ع) اطلاع داد و اظهار داشت: در بند ۸ ماده ۸۰ قانون اختیارات و وظایف شورا و شهرداری، وظیفه شورای اسلامی شهر در نظارت بر اداره و حفظ دارایی های شهرداری مشخص شده است. گزارشی به شورا رسیده که نشان داده است ۳۰ تابلو هنری پرارزش از موزه امام علی ضد السلام به منظور برگزاری نمایشگاهی به خارج از شهرداری واگذار شده اما این نمایشگاه برگزار نشده و تابلوها به موزه بازنگشته اند. مسؤلان موزه پیگیری های زیادی انجام داده اند اما به تماسهای آنها پاسخ داده نشده است. موزه هنرهای دینی امام علی (ع)
اما به فاصله چند روز بعد از این سخنان در شورای شهر و ایجاد حاشیه رسانه ای این موضوع، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اطلاعیه ای صادر کرد که بر مبنای آن، این سازمان کار غیرقانونی و بدون اطلاع انجام نداده است. در این بیانیه نکات قابل تأملی وجود دارد که البته برداشت های مختلفی را در بردارد همچون آن که تعبیری از دخالت اهل سیاست بر هنر به میان کشیده شده است. این در شرایطی است که یک موزه وقتی اعتبار پیدا می کند که آثار موزه ای در آن موجود باشد.
در بخشی از بیانیه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آمده است: «موزه هنرهای دینی امام علی (ع) یکی از موزه های وابسته به شهرداری تهران است. در شکل گیری این مجموعه سه مولفه «موزه»، «هنرهای دینی» و «امام علی (ع)» بعنوان چشم انداز در نظر گرفته شده است. موزه تعریف مشخص و تخصصی دارد و باید بدان پایبند بود، هنر دینی تعریف مشخص دارد و معنای پایبندی به آنرا باید به صراحت بیان کرد و در نهایت شخصیت «امام علی ضد السلام»، عنوان موضوعی خاص برای هنرهای دینی این موزه درنظر گرفته شد. در خیل هنرمندان والامقام این شهر، چه بسیار مفاخر که عشق و ارادت خود به مولای جوانمردان و آزادگان، حضرت امیرالمومنین (ع) را با زبان هنر به زیباترین شکل نقش داده اند. آیا در سالهای گذشته این میزان آثار هنری در رابطه با هنرهای دینی و بخصوص در حوزه در رابطه با شخصیت جامع الاطراف امام علی (ع) محل توجه قرار گرفته است؟ چه میزان از آثار هنرمندان و چه تعداد از هنرمندان این حوزه محل توجه واقع شدند؟ آثار فعلی گنجینه برپایه نگاه کارشناسی هنرمندان و برپایه قاعده عدالت میان هنرمندان گردآوری شده اند؟ اهداف صحیح برای تشکیل یک گنجینه در رابطه با موزه هنرهای دینی امام علی ضد السلام را رعایت کرده اند؟ منابع و اعتبارات این حوزه را در طول سالهای گذشته، به درستی و به حق و عدالت مصروف کرده اند؟ قواعد علمی و استانداردهای فنی در حفظ، نگهداری و مرمت آثار رعایت می شد؟ از گردآوری آثار نااهلان و نابلدان فاصله گرفته اند؟ اهداف سیاسی در میدان اجرا ظهور و بروز نیافت؟ و در یک کلام بعد از سال ها وضعیت گنجینه های آثار هنری چگونه است؟
احتمالاً پاسخ به بعضی از این پرسش ها می تواند باعث رنجش خاطر و ایجاد دغدغه در بین اهالی هنر و هنردوستان شود؛ لیکن حال که رقابت سخیف سیاسی عرصه فاخر هنر را دستخوش مجادله رسانه ای کرده است، باید حقایق را به اهل هنر گفت و البته حرف های حق آنان را شنید. امید آن است که مجادله اهل سیاست پای از عرصه هنر بیرون برد و زحمت رقابت سیاسی بر رنج اهل هنر نیفزاید.»
در این بیانیه همچنین، به وضعیت بحرانی محل نگهداری گنجینه موزه هنرهای امام علی ضد السلام اشاره شده که با نظر شورای ساماندهی آثار هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به منظور بازنگری وارد عمل شدند. شورای مذکور وضعیت نامطلوب گنجینه ها، ضعف جدی اکران و تبلیغ آثار موجود و هم تعطیلی فرایند گردآوری آثار فاخر را مورد تاکید جدی قرار داده و از شورای شهر و شهرداری تهران توجه به این عرصه و بهبود وضعیت را مطالبه کردند و درصدد رفع مشکلات برآمدند.
در این جریان، همینطور به فروش آثار هنری مذکور در یکی از رویدادهای فروش در کشور امارات اشاره شده بود که در بیانیه هم به آن اشاره و تکذیب نشده است. در بیانیه آمده است: «در مورد رویداد معتبر هنری که در کشور امارات برگزار شده است شایان ذکر است که این رویداد با حضور ۶۰ اثر هنری از کشور ایران (به صورت مشترک از آثار سازمان فرهنگی هنری و حوزه هنری) در سال ۱۴۰۳ برگزار گردید. کلیه فرایندهای حقوقی و مالی و بیمه ای لازم برای شرکت در این رویداد انجام شد و در بالاترین سطح استانداردهای تخصصی این حوزه رعایت گردید و در نهایت هم حضور نمایندگان ایرانی با موفقیت همراه بوده است.»
اجرای یک طرح ویژه برای هنرمندان بالای ۶۰ سال و تمدید ثبت نام بیمه تکمیلی
در هفته گذشته، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از اجرای طرح ویژه «آرا» برای هنرمندان ۶۰ سال به بالایی که دارای نشان درجه یک هنری هستند، اطلاع داد.
وی تکریم هنرمندان نامدار حوزه های مختلف فرهنگی - هنری در سرتاسر کشور را همچون مهم ترین اولویت ها در تدوین برنامه های حمایتی این مجموعه برشمرد و اضافه کرد: ثبت نام بیمه تکمیلی هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری ۶۰ سال به بالا همراه با همسرانشان توسط صندوق اعتباری هنر مجانی است. با عنایت به نیازهای ویژه این گروه سنی از اعضا، صندوق اعتباری هنر در چارچوب طرح «آرا»، کل هزینه ثبت نام بیمه درمان تکمیلی ۹۸۰ نفر از هنرمندان دارای درجه یک هنری ۶۰ سال به بالای عضو صندوق و همسر آنها (جمعاً هزار و ۹۰۰ نفر) را به صورت کامل پرداخت و نسبت به ثبت نام آنها اقدام نمود.
همچنین، به منظور بهره مندی تمامی نویسندگان، روزنامه نگاران، فعالان قرآن و عترت و هنرمندانی که تابحال موفق به ثبت نام بیمه تکمیلی صندوق هنر نشده اند، مهلت نام نویسی تا روز دوشنبه دوم مهر ۱۴۰۳ تمدید گردید.
آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه
نمایشگاه «گوشه نشین آلتونا» و «سبک - سنگ - ین» در گالری اعتماد، نمایشگاه «بخیه های پلاستیکی» در گالری ثالث، نمایشگاه «ره آورد زرتشت» در گالری سو، نمایشگاه «اسب های بی سورا» محمدهادی فدوی در آرت سنتر، نمایشگاه «مارپیچ» در گالری ویستا، نمایشگاه «جهان طیف ها» در گالری نگر و نمایشگاه «هم زیست» در گالری ژاله، همچون نمایشگاه هایی است که روز جمعه ۳۰ شهریور در آخرین جمعه تابستان افتتاح می شوند.


منبع:

1403/06/31
11:27:20
5.0 / 5
183
تگهای خبر: جشنواره , ساز , موسیقی , نمایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو