نقاش حیوانات را بشناسید به علاوه عکس

نقاش حیوانات را بشناسید به علاوه عکس

سایت رسمی سیامک یزدانجو: نقاشی های «رزا بونور» که در زمره تحسین شده ترین نقاشی حیوانات در تاریخچه هنر غربی قرار می گیرند، این نقاش را به یکی از مهم ترین هنرمندان قرن نوزدهم تبدیل نموده اند.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، نقاشی های پویا و سرزنده «رزا بونور»، نقاش نامدار فرانسوی که تصویرگر اسب، گوسفندان، گاو و شیر و سایر حیوانات هستند، برای این هنرمند شهرت جهانی به ارمغان آوردند.
«بونور» کارنامه قابل توجهی داشت و مورخان هنری و موزه ها نیز در سالهای اخیر تلاش کردند که او را بار دیگر مورد توجه قرار دهند. در ادامه با تعدادی از آثار مهم این هنرمند آشنا می شوید:

«دو خرگوش»، ۱۸۴۰ میلادی



«دو خرگوش» اولین نقاشی از نقاشی های مختلفی بود که «رزا بونور» به نمایشگاه سالن پاریس فرستاد. او تنها ۱۹ سال داشت که هیات داوران این نقاشی را در سال ۱۸۴۱ میلادی پذیرفتند. در آن زمان خیلی از زنان هنرمند بدین سبب روی حیوانات و گیاهان تمرکز می کردند که به آموزش های هنری حرفه ای دسترسی نداشتند اما «بونور» علاقه عمیقی به حیوانات داشت و به یکی از بزرگترین نقاشان تصویرگر حیوانات در عصر خود تبدیل شد.

«شخم زدن در نیورنس»، ۱۸۴۹ میلادی



«شخم زدن در نیورنس» (Nivernais) نیز در سال ۱۸۴۹ وارد نمایشگاه «سالن پاریس» شد و مدال درجه سه را دریافت کرد. در آن زمان، نقاشی های «بونور» به اندازه کافی در فرانسه شناخته شده بود که دولت فرانسه این نقاشی را سفارش داد. بعداً این نقاشی در موزه لوکزامبورگ به معرض نمایش گذاشته شد. صحنه های مشابهی در کارنامه این هنرمند به عنوان راهی برای به تصویر کشیدن هماهنگی بین انسان و طبیعت بارها به چشم می خورد.

«نمایشگاه اسب»، ۱۸۵۵ میلادی



«بونور» همیشه دوست داشت یک نمایشگاه اسب را نقاشی کند. او اسب ها را دوست داشت و نقاشی کردن آنها را از مدت ها قبل تمرین کرده بود. در سال ۱۸۴۹ میلادی، «دوک مورنی»، سیاست مدار فرانسوی به «بونور» خلق این تابلو نقاشی را سفارش داد. «بونور» طرح هایی از «نمایشگاه اسب» را به او نشان داد، اما سفارش دهنده مطمئن نبود که تابلویی که «بونور» خلق می کند، باتوجه به عدم تجربه نقاشی اسب ها نتیجه خوبی داشته باشد. با وجود این، او تابلو «نمایشگاه اسب» را در سال ۱۸۵۵ به انتها رساند و آنرا در نمایشگاه «سالن» ارائه کرد.
گفته می شود زمانی که این نقاشی به انگلستان فرستاده شده بود، تحسین ملکه ویکتوریا را برانگیخته بود. شاید «بونور» نقاشی های زیادی با موضوع اسب خلق نکرده بود، اما او با دقت همه قسمت های آناتومی اسب ها را در نمایشگاه های محلی بررسی نموده بود. با آنکه نقاشی های «بونور» اغلب در دسته «رئالیسم» قرار می گیرند، اما تاثیر واضح به تصویر کشیدن اسب ها توسط «تئودور ژریکو» و «اوژن دولاکروا» به سبک رمانتیسیسم در این نقاشی مشهود است.
دوکی که قبل تر به «بونور» خلق این نقاشی را سفارش داده بود، بعد از به وجود آمدن شهرت جهانی نقاشی از تصمیمش برای لغو آن پیشمان شد. زمانی که او می خواست اشتباهش را جبران کند، «نمایشگاه اسب» از قبل به فروش رسیده بود. این نقاشی در سال ۱۸۸۷ میلادی به موزه هنر متروپولیتن اهدا شد.

«جمع آوری کومه در اورن»، ۱۸۵۵ میلادی



«دوک مورنی» بجای «نمایشگاه اسب» به «بونور» برای خلق نقاشی «جمع آوری کومه در اورن»(Auvergne) سفارش داد. نمایشگاه «سالن» طی سال ها، برای تجلیل از دستاوردهای «بونور» چندین مدال به او اهدا کرد. «بونور» یک مدال طلا برنده شد و این نقاشی در نهایت به «موزه لوکزامبورگ» راه پیدا کرد. این یک دستاورد بزرگ برای جامعه ای بود که به نظر می رسید در مورد نمایش دادن آثار هنرمندان زنده در موزه ها یا حداقل در کنار استادان قدیم نقاشی تردید داشته باشد.

«گوسفندان کنار دریا»، ۱۸۶۵ میلادی


«اوژنی دو مونتیژو»، ملکه فرانسه خلق نقاشی «گوسفندان کنار دریا» را سفارش داد و با آنکه گوسفندان حیوانات اهلی هستند، «بونور» آنها را بدون انسان ها به تصویر کشید. او این نقاشی را با الهام از سفری که در سال ۱۸۵۶ میلادی به ارتفاعات اسکاتلند داشت، خلق کرد.

«عقاب زخمی»، ۱۸۷۰ میلادی


مضمون نقاشی های «بونور» در طول جنگ «فرانسه و پروس» به حیوانات وحشی تغییر نمود. نقاشی کردن تصویر عقاب زخمی در میانه پرواز ممکنست برای هنرمندی که زندگی صلح آمیز را نقاش می کرد، چالش برانگیز باشد. پرندگان، بطور کلی، قسمتی از کارنامه «بونور» نبودند، بدین سبب این یک نقاشی منحصر به فرد است. علاوه بر این، این نقاشی می تواند معنای عمیق تری نسبت به کارهای معمول او داشته باشد. به عنوان مثال، یک تفسیر می تواند این باشد که عقاب نمادی از شکست ناپلئون سوم از پروس ها است.

«پادشاه جنگل»، ۱۸۷۸ میلادی


گوزن ها یکی از سوژه های محبوب نقاشان حیوانات هستند. شاخ گوزن ها به آنها هاله ای باشکوه می دهد؛ همانطور که در نقاشی مشهور «پادشاه گلن » اثر «ادوین لندسر» می بینیم. «بونور» در طول فعالیت هنری خود چندین گوزن را نقاشی کرد، اما خود او نیز «پادشاه جنگل» را به عنوان یکی از شاهکارهای خود درنظر می گرفت.

«ال سید»، ۱۸۷۹ میلادی


«رزا بونور» عاشق درندگی، قدرت و شکوهی بود که شیرها از خود به مخاطب القاء می کردند. او برای درست به تصویر کشیدن شیرها از سیرک ها و باغ وحش های پاریس بازدید می کرد. سایر نقاشی های وی شیرها را طبیعی تر نشان می دهند، اما این یکی نمایی شبه انسانی از شیر را به تصویر کشیده است. این واقعاً پرتره یک شیر با شخصیت است. نام امروزی این نقاشی، «ال سید» است که به اسپانیا اشاره دارد، جایی که این عبارت به مفهوم «آقا» است.
این منتخب از نقاشی های «رزا بونور» نشان دهنده استعداد خارق العاده وی در به تصویر کشیدن حیوانات اهلی و وحشی است. خوشبختانه خیلی از نقاشی ها، طراحی های مقدماتی او هنوز در آمریکا و اروپا دیده می شوند.




منبع:

1403/05/04
12:55:42
5.0 / 5
305
تگهای خبر: آموزش , نمایش , نمایشگاه , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو