۱۴۰۲ سالی بیم و امید موسیقی از علیرضا قربانی تا تتلو و معین

۱۴۰۲ سالی بیم و امید موسیقی از علیرضا قربانی تا تتلو و معین

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، در سال 1402، موسیقی اتفاقات بی شماری را پشت سر گذاشت؛ اتفاقاتی از جنس بیم و امید؛ از لغو کنسرت تا برخورد تند وزارت ارشاد با لغوکنندگان و البته ماجراهای بی انتها بازگشت معین و گمانه زنی ها در رابطه با کنسرت گذاشتن وی در ایران، آهنگ ساسی مانکن، دیپورت تتلو و....


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، موسیقی در سال ۱۴۰۲ نیز همانند سالهای قبل با فراز و نشیب ها و اتفاقات مختلفی همراه بود که شاید بتوان شروع این ماجراجویی موسیقی در سال قبل را به صورتی با بازگشت محسن ابراهیم زاده به صحنه کنسرت مرتبط دانست؛ درحقیقت این خواننده اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ اعلام نمود که بالاخره بعد از گذشت ۹ ماه و حل شدن مشکل حنجره اش به موسیقی برمی گردد.


گرفتگی صدای علیرضا قربانی در کنسرتش
در وهله بعدی، این علیرضا قربانی بود که در سال ۱۴۰۲ حاشیه ساز شد؛ هنرمندی که حواشی زیادی در این سال بواسطه کنسرتهای گوناگون او به وجود آمد. علیرضا قربانی طی کنسرت اردیبهشت ماه اش در جریان تور کنسرتهای او، برای لحظاتی گرفتار گرفتگی صدا شد که بعد از این اتفاق، تماشاگران کنسرت، ادامه قطعه را بدون همراهی صدای او همخوانی کردند؛ اتفاقی که در فضای مجازی بازتاب گسترده ای داشت.
در همان زمان بسیاری علت این همخوانی را علاقه مردم به علیرضا قربانی دانستند و عده ای از این خواننده به سبب اجرای زنده اش تشکر کردند؛ چونکه وقتی یک اجرای زنده موسیقی درحال برگزاری باشد، چنین اتفاقاتی امری عادی است و طی اجراهای زنده موسیقی در دنیا بارها حتی گرفتگی صدا به پایان کنسرت ختم شده است.


هوش مصنوعی و یک دگرگونی در دنیای موسیقی
از اوایل سال قبل با پدیده جدیدی به نام «هوش مصنوعی» رو به رو شدیم که بسیار هم سروصدا به پا کرد. درحقیقت «هوش مصنوعی» که اینروزها دسترسی به آن کار سختی نیست، قابلیت های گسترده ای دارد که یکی از این توانایی ها در حوزه موسیقی است؛ به شکلی که در تازه ترین نسخه حتی توانستیم اثر «محمدرضا شجریان» را با صدای «بیلی آیلیش» گوش دهیم!
البته در همان زمان نگرانی هایی در خصوص کپی رایت به وجود آمد، به اینگونه که یک کاربر فضای مجازی آهنگی به نام Heart On My Sleeve را با بهره گیری از صدای Drake و The Weeknd ساخت که در همان زمان توجه زیادی را به خود جلب کرد، ولی بعد از وایرال شدن در فضای مجازی، به خاطر قوانین کپی رایت حذف شد. بعد از این اتفاق اسپاتیفای هزاران آهنگ تولیدشده با هوش مصنوعی را برای جلوگیری از گسترش آنها حذف نمود. همین طور نسخه ی عمومی MusicLM به کاربران اجازه نداد موسیقی مورد نظرشان را با صدای خواننده های خاص ایجاد کنند و گوگل با اعمال این محدودیت توانست از مشکلات کپی رایت پیشگیری کند.


اقدام عجیب تیم فوتبال «میلان» با موسیقی ایرانی!
در خردادماه سال ۱۴۰۲ حساب رسمی باشگاه فوتبال «آ. ث. میلان» در اینستاگرام طی اقدامی جالب از یک موسیقی اصیل ایرانی و البته قدیمی بر روی ویدیوی گل های تیمش مقابل تیم «سمپدوریا» در شب پیروزی پنج بر یک بهره برد.
موسیقی که باشگاه فوتبال «آ. ث. میلان» در ویدیوی خود کار کرد، اثری از موسی خان معروفی (پدر جواد معروفی) است؛ فردی که گفته می شود ردیف های ایرانی را زنده کرده است.
این اقدام باشگاه فوتبال «آ. ث. میلان» اقدامی عجیب و در عین حال جالب بود که در آن زمان در فضای مجازی سر و صدای بسیاری به پا کرد.


ماجرای ممنوعیت کاری چند خواننده پاپ
در اواخر سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲، خبر ممنوعیت یا لغو برگزاری کنسرت توسط برخی هنرمندان موسیقی چند باری رسانه ای شد که البته در صورت صحت داشتن خبرها، عمر این ممنوعیت ها چندان طولانی نبود و اغلب خواننده ها بعد از مدت کوتاهی، توانستند فعالیت خودرا از سر بگیرند. با این همه در خرداد سال ۱۴۰۲ می رسد نام چند تن از خوانندگان به عنوان ممنوع الفعالیت اعلام گردید که واکنش هایی را از سمت خود آنها به همراه داشت.
این خوانندگان عبارت بودند از رضا صادقی، محسن یگانه، امیر مقاره، بابک جهانبخش و امید حاجیلی که تعدادی از آنها در فضای مجازی این اتفاق را تایید کردند و یا مدیر برنامه آنها طی گفتگویی با ایسنا این اتفاق را تایید کردند.
با اینحال اما وزیر ارشاد دو روز بعد در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و مطالب مطرح شده درباره ی ممنوعیت فعالیت برخی خوانندگان پاپ را «خبرسازی» خواند و اصرار کرد که از اساس این نوع خبرسازی ها را رد می کند.


لغو کنسرت فرج علیپور در کرج
فرج علیپور ـ خواننده موسیقی لرستان و نوازنده کمانچه ـ که قرار بود بعد از برگزاری کنسرت خود در تهران، سه شنبه نهم خرداد در کرج روی صحنه برود، از لغو کنسرت خود توسط ارشاد استان البرز درست در روز کنسرتش آگاهی داد.
علیپور در همان زمان به ایسنا اظهار داشت که از علت این ماجرا خبردار نیست و دلیل لغو کنسرتش را به او و تیم برگزارکننده اطلاع نداده و تنها از آنها خواسته اند که کنسرت را لغو کنند.


نابینا شدن تنها دونلی نواز ایران
شیرمحمد اسپندار ـ سرشناس ترین دونلی نواز ایران ـ به سبب ابتلاء به آب مروارید و تشخیص نادرست پزشکی، بینایی خودرا از دست داد.
الله بخش اسپندار ـ فرزند شیرمحمد اسپندار ـ طی گفتگویی با ایسنا توضیح داد که پدرش قبل از این که بینایی خودرا بطور کامل از دست بدهد تنها ۲۵ درصد توانایی بینایی داشته است.
البته بنابر گفته های الله بخش اسپندار، پدرش بیماریهای زمینه ای هم داشته که این امر در تشدید تضعیف بینایی او اثرگذار بوده است.


انتشار آلبومی جدید از «فریدون آسرایی» بعد از ۹ سال
تازه ترین آلبوم فریدون آسرایی به نام «آخرین سلام» را با ۹ قطعه و با موسیقی مجتبی مصری به عنوان آخرین کار خود در موسیقی منتشر نمود.


حاشیه های کنسرت «لیان» در تالار وحدت
گروه «لیان» در خردادماه سال قبل چندین شب در تالار وحدت روی صحنه رفت که اجرای آخر آنها با حمله افراد خودسر برای برهم زدن کنسرت همراه بود.
در این اتفاق، حراست بنیاد رودکی و نیروی انتظامی اقدامی در مقابل افرادی که قصد برهم زدن کنسرت و البته ایجاد رعب و وحشت در میان مردم را داشتند، ایستادند.


تهدید محسن یگانه به افشای پشت پرده های موسیقی
«محسن یگانه» که در حواشی اخبار موسیقی حضور پررنگی داشت و نامش نیز در لیست ممنوع الفعالیت ها به چشم می خورد، در یکی از کنسرتهای خرداد ماهش از قصدش برای صحبت درباره ی پشت پرده های موسیقی آگاهی داد.
این خواننده اظهار داشت: «فارغ از اتفاقاتی که همه در جریان آنها هستند، اتفاقات دیگری رخ داد که هیچکس نمی داند. روزی می خواهم سفره دلم را باز کنم، شاید آخر تیرماه محسن یگانه را در چند پادکست ببینید تا یکسری مسائل را برای شما بشکافد و درباره ی موسیقی و اتفاقاتی که پشت پرده آن رخ می دهد، صحبت کند.»
البته که نه تهدیدهای یگانه عملی شد و نه پادکستی منتشر شد!


جای پارک های ۲۰۰ هزار تومانی کنسرت علیرضا قربانی!
در شرایطی که برگزاری کنسرت در محوطه های تاریخی به لحاظ امکان لطمه با اما و اگرهایی همراه بود، در خرداد و تیر سال ۱۴۰۲ کاخ سعدآباد سه کنسرت را میزبانی می کرد که هر کدام جمعیت بالایی را هم پذیرا بودند. ضمن این که در شرایطی که فضایی به عنوان پارکینگ برای مخاطبان این کنسرت ها در نظر گرفته نشده بود، برمبنای مشاهدات برای مثال در کنسرت علیرضا قربانی محل های پارک اتومبیل در خارج از محوطه سعدآباد، به قیمت ۲۰۰ هزار تومان اجاره داده می شد!


لغو کنسرت تهمورس پورناظری
تهمورس پورناظری قرار بود ۱۱ تیرماه در کاخ سعدآباد روی صحنه برود اما یک روز قبل از اجرا از لغو کنسرت خود به سبب ممنوعیت حضور چند تن از اعضای گروهش در کنسرت کنسل شد.
خود او دریاره این امر نوشت: «زمانی به صحنه باز می گردم که همه ی گروه بر روی صحنه باشند.»


حمله اراذل به کنسرت گرشا رضایی
گرشا رضایی که نهم تیر ماه در سینما قدس سیرجان به روی صحنه رفته بود، با حمله عواملی ناشناس که سلاح سرد به همراه داشتند، روبه رو شد و در جریان این اتفاق دو نفر زخمی شدند و پلیس وارد عمل شد.
برمبنای ویدئو های منتشرشده، افرادی که به کنسرت رضایی حمله کردند، علاوه بر ایجاد فضای رعب و وحشت، شیشه های سالن را خورد کرده اند که البته گویا با مقاومت عوامل حراست، نتوانسته اند به داخل سالن کنسرت راه یابند. با این همه آنطور که از اظهارات خواننده و مسوول برگزارکننده برمی آمد، در پی این حادثه چند نفر لطمه دیدند. ضمن این که در ادامه این حادثه، گرشا رضایی و گروهش توانستند از محل برگزاری کنسرت بیرون بروند.


اخراج ۴۰ نوازنده از ارکستر سمفونیک تهران
در تیرماه، روابط عمومی بنیاد فرهنگی هنری رودکی خبر حضور بیش از ۸۳ هنرمند در آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران را به رسانه ها ارسال کرد، با اینحال چندی بعد خبرهایی در خصوص قطع همکاری این مجموعه با ۴۰ نوازنده باسابقه در این ارکستر منتشر گردید.
در همان زمان مدیرعامل وقت بنیاد رودکی (مهدی سالم) اخراج نوازندگان را تکذیب نمود، با اینحال نوازندگان اخراجی ارکستر صراحتا این اتفاق را «اخراج» خواندند.
به هر جهت کشمکش های بسیاری تا مدتی مدید درباره ی نوازندگان اخراجی ارکستر در جریان بود و حتی پای وزیر هم به این جریان باز شد و دستور بازگشت این افراد به ارکستر را داد، اما در نهایت بعد از گذشت چندین ماه معین نیست که چه بر سر آن ۴۰ نفر آمد!


لغو کنسرت مجید سالاری به خاطر صدای زنانه
کنسرت مجید سالاری (خواننده بندرعباسی) که قرار بود ۲۵ تیرماه روی صحنه برود، طبق اعلام برگزارکنندگان کنسل شد. این در حالیست که برخی می گفتند «زنانه بودن صدای خواننده» موجب لغو این کنسرت شد!
حمید خسرو (تهیه کننده کنسرت) درباره ی این اتفاق به ایسنا اظهار داشت: «سالن دلیلهای خودرا داشت و توضیح دقیقی هم ارائه نمی داد؛ اما زنانه بودن صدای خواننده قبل از این هم برای مجید سالاری ایجاد مشکل کرده بود و حتی چند سال هم برای گرفتن مجوز کوشش کرد.»


ممنوعیت تار «کیوان ساکت»
کیوان ساکت که قرار بود در برنامه «تد تهران» سخنرانی کند، با ممانعت از طرف مسئولان برنامه برای حضور سازش روی صحنه همراه شد؛ اقدامی که با اعتراض ساکت همراه شد و به نظر می رسید فقط یک اعمال سلیقه شخصی در بخش خصوصی بوده است.
ماجرا از این قرار بود که اعلام شد، کیوان ساکت در برنامه «تداکس تهران» به مدت ۱۸ دقیقه درباره ی موضوع «ساز کهن شیوه های نو» برنامه خواهد داشت اما طی یک اتفاق غیر منتظره به او اعلام گردید که نمی تواند به همراه با ساز به روی صحنه برود.
البته به نظر می رسید که برگزارکنندگان این برنامه احساس کردند برای حضور ساز روی صحنه نیاز به کسب مجوزهای لازم دارند اما باید این نکته را در نظر داشت که در چنین برنامه ای ساز برای کیوان ساکت نقش پاورپوینت را برای یک سخنران ایفا می کند و او بجای صفحه نمایش قرار بود صحبت های تکمیلی اش را روی سازش توضیح دهد.


اسباب کشی در خانه فرهاد مهراد
موزه سینما که چند سال پیش یکی از اتاق هایش را به «فرهاد مهراد» اهدا کرد تا همسر فرهاد یادگارهای او را در آن بچیند، سال قبل فضای بزرگتری را در دل خود برای یادگاری های فرهاد در نظر گرفت و اینطور خانه فرهاد از اتاقی به اتاق دیگر در موزه سینما رفت.



خوانندگی مسیح علی نژاد
در آذرماه اما ویدیویی در فضای مجازی دست به دست می شد که محتوایش آوازخوانی مسیح علی نژاد بود! در این ویدیو علی نژاد ژستی عرفانی به خود گرفته و صدایش را تا می تواند بالا می برد! بدون این که تکنیکی در کار باشد. در همان زمان این ویدیو حسابی در فضای مجازی گل کرد و بسیاری به این نکته پرداختند که آواز خواندن خانم علی نژاد به خودی خود مشکلی خاصی ندارد؛ البته تا آن زمان که درست و اصولی بخواند اما زمانی که چنین ویدیویی از او منتشر و وایرال می شود، قضیه متفاوت می باشد. موضوعی که البته بیش از همه به ضرر خود علی نژاد است و به آسانی خودش را در معرض تمسخر افراد قرار داده است.


حاشیه های آهنگی از علیرضا طلیسچی
در همان پاییز آهنگی به نام «پاقدم» از علیرضا طلیسچی منتشر گردید که حواشی زیادی داشت تا حدی که بسیاری می گفتند که «آهنگ جدید علیرضا طلیسچی به شکلی است که گویا می خواهد کلیه اقشار جامعه را راضی نگه دارد؛ از طرفداران خوانندگان پاپ قبل انقلاب گرفته تا طرفداران شادمهر عقیلی و آنهایی که با ترانه های عمو پورنگ خاطره دارند!»


آهنگ هایی که ساسی و سحر زکریا منتشر نمودند
در آذرماه موسیقی سر و صدای زیادی به پا کرد، البته سر و صدایی که تنها سر و صدا بود و موسیقی نبود. درحقیقت در همان زمان با دو اتفاق جدید یعنی انتشار آهنگ جدید ساسی مانکن به نام «برادران لیلا» را منتشر نمود.
البته این خواننده که همیشه صراحتا کودکان را جامعه هدف خود قرار می داد، این دفعه پیش از انتشار آهنگ جدیدش اعلام نمود که این قطعه برای مخاطب بالای ۱۸ سال تولید شده است و پدر و مادرها مراقب فرزندشان باشند.
با اینحال این قطعه نیز هماند چند قطعه قبلی با اعتراض های وسیع همراه بود؛ حتی عمو پورنگ خطاب به ساسی نوشت: «من به اندازه کافی این روزا داغون و پریشون هستم ولی با دیدن این کلیپ بیشتر دلم گرفت. نمی دونم چی تو سرتون می گذره ولی لااقل به بچه های بی گناه و معصوم رحم کنید. به بهانه شادی چنین آثار بی محتوایی رو به خورد این فرشته های معصوم ندید. من خودم عاشق شادی و ترانه های شاد کودکانه هستم ولی نه به این قیمت.»
ساسی نیز در پاسخ به واکنش عموپورنگ برای او نوشته است: «دقیقا اینجا مشکل از خودِ توعه داداش از وقتی من بچه بودم صدا سیما دستته، نتونستی جوری تربیتشون کنی با برنامه هات که از این آهنگ ها گوش ندن؟ پس سودِ تو چیه؟ پس چیکار میکنی؟ بابا بس کنید، اول که من گفتم کار مثبت ۱۸ هستش، دوم، باز من اومدم؟ چقدر نامردین شما. ۲ ساله من آهنگ نخوندم، یک دفعه فکر نکردین مشکل از خودتونه؟ آقا من دیگه چجوری بگم؟ آهنگ مال بچه نیست! بچه ی شما گوش می ده؟ مشکل تربیت تو نه من… عمو جون.»


بیمه برای حنجره راغب
در پاییز سال ۱۴۰۲، در اخبار منتشر گردید که یک شرکت بیمه حنجره مصطفی راغب (خواننده جوان پاپ) را بیمه کرده که البته این اقدام با پیشنهاد و پیگیری صندوق اعتباری هنر انجام گرفته است؛ بر طبق این خبر مقرر است در صورت بیماری یا حادثه ای که منجر به لطمه دیدگی یا از دست دادن صدای راغب شود، بیمه نسبت به جبران خسارت تا سقف ۱۵ میلیاردریال اقدام نماید.
بیشتر بخوانید: حنجره های میلیاردی ایران را بشناسید!


دستگیری تتلو
امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو جمعه ۱۵ آذرماه در مرز بازرگان تحویل ایران شد و بلا فاصله با دستور قضایی بازداشت شد.
بر اساس اعلام دادگستری استان آذربایجان غربی، شکات خصوصی این خواننده بدون مجوز شکایت های مختلفی در دستگاه قضایی مقابل وی ثبت کرده بودند. مهم ترین شکات این فرد نوجوانان زیر ۱۸ سال و خانواده هایشان هستند.
تتلو طی سالهای اخیر اقدامات گسترده ای را در راستای گسترش فساد و فحشا در میان جوانان و نوجوانان داشته است. این خواننده بیشتر آثار سالهای اخیرش مغایر با اصول اخلاقی بوده تا حدی که در زمره هیچیک از آثار هنری قرار نمی گیرند.


تغییر مدیر دفتر موسیقی و بنیاد رودکی
در دی ماه اما امیرحسین سمیعی که قبل از این معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود بجای محمدالهیاری فومنی به عنوان مدیرکل دفتر موسیقی این وزارتخانه منصوب گردید، همین طور محمدالهیاری فومنی به عنوان مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی منصوب گردید.


اجازه ای برای بازگشت «معین» به ایران
در دی ماه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره ی بازگشت هنرمندانی مانند نصرالله معین نجف آبادی، اظهار داشت: «حضور ایشان در ایران هیچ مشکلی ندارد و طبق قوانین به انجام می رسد. هر کاری درباره ی هر فردی صورت گیرد، طبق قانون به انجام می رسد. اجازه فعالیت قدم بعدی است اما حضورشان در ایران هیچ مشکلی ندارد.»


بازگشت به بلیت کنسرت ۹۵ هزارتومانی!
سی ونهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با ۸۱ اجرای موسیقی همراه بود که فروش بلیت های آن با اختلاف قیمت ۳۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی نسبت به اجراهای خارج از جشنواره صورت گرفت.
بطور کلی بلیت فروشی اجراهای پاپ در وضعیت عادی تا سقف ۸۰۰ هزار تومان (۷۹۰) صورت می گیرد و اجراهایی که در تالارهای وحدت و رودکی برگزار می گردند، تا سقف ۴۰۰ و ۳۲۰ هزار تومان بلیت های خودرا به فروش می رسانند؛ اما در جشنواره موسیقی فجر که گران ترین بخش آن موسیقی پاپ بود و اجراها در دو سالن میلاد نمایشگاه و فرهنگسرای بهمن روی صحنه رفتند، بلیت فروشی از ۹۵ هزار تومان تا سقف ۴۹۵ هزار تومان صورت گرفت.


تصویب سند ملی موسیقی
در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) از تصویب سند ملی موسیقی آگاهی داد. او اظهار داشت: «۴۵ سال بود که در عرصه تقنینی جمهوری اسلامی سند روشن و قانون بالادستی در موضوع موسیقی نداشتیم که این امر سبب هم اختلاف دیدگاه هایی بود و هم سبب ایجاد ابهاماتی در کارها می شد. به همین جهت اتفاقاتی رخ می داد که سبب خوشایند اهالی موسیقی نبود یا اتفاقی می افتاد که با عموم باورهای جامعه دینی ما ناسازگار بود. این ها باید حل می شدند. این سند موسیقی مبتنی بر آرای فقهای عزیز انقلاب است که بر طبق همه اقتضاهای جدید، ذائقه ای که میان جوان ها وجود دارد، حکمت اسلامی و ریل گذاری های جدید در هنر موسیقی تنظیم شده است. من روزهای بسیار خوبی را برای موسیقی مقامی و سایر شاخه های موسیقی پیش بینی می کنم و این سند یک ریل گذاری جدید برای ارتقای کیفی حوزه موسیقی است.»


سمفونی لوریس چکناواریان برای مریم میرزاخانی
لوریس چکناواریان قطعه ای را به یاد پروفسور مریم میرزاخانی (نابغه ریاضی) ساخت که «سمفننی میرزاخانی» نام دارد.
چکناواریان درباره ی ساخت این اثر اظهار داشت: «من نیز مانند خیلی از ایرانیها با از دست دادن شخصیتی به این بزرگی تحت تاثیر قرار گرفتم. چند وقت پیش می خواستم اخبار را چک کنم گوشی خودرا روشن کردم و عکس او جلویم ظاهر شد. نمی دانم چه شد، گویی یک ارتباط مستقیم بین ما برقرار شد و بلند شدم و رفتم پشت میز نشستم و این اثر را نوشتم.»


لغو اختتامیه فستیوال «کوچه»
سومین دوره از فستیوال موسیقی «کوچه» که قرار بود از دوم تا هشتم اسفند در بافت تاریخی بندر بوشهر برگزار شود، درست در آخرین ایستگاه خود یعنی شب اختتامیه بنابر دلیلهای نامعلوم کنسل شد.
بیشتر بخوانید: دستور وزیر ارشاد جهت بررسی لغو فستیوال «کوچه» / «معین» در ایران کنسرت می گذارد؟


اصفهان به علیرضا قربانی اجازه کنسرت نداد
در سال ۱۴۰۲ سه بار کنسرتهای علیرضا قربانی در اصفهان لغو شدند؛ اولین بار در مهرماه و آخرین بار در اسفندماه.
حال اگر بخواهیم از علت این اتفاق بگوییم، می توانیم به برخوردهای سلیقه ای و خارج از قانون تعدادی از مسئولان اصفهان اشاره نماییم که به خاطر حضور نوازندگان زن در کنسرت این خواننده، در صورتیکه هر بار کنسرتهای او مجوز ارشاد را داشتند، آنها را لغو کردند.
با این دفعه آخر متفاوت بود؛ چونکه پیش تر هم وزارت ارشاد این نوع برخوردها را در امتداد لغو کنسرت ها قربانی در اصفهان مورد بازخواست قرار داده بود و این دفعه که باردیگر کارشکنی صورت گرفت، وزارت ارشاد همه قدرت خودرا به کار گرفت تا در نهایت توانست کنسرت قربانی را در اصفهان روی صحنه ببرد و با قانون شکنی ها برخورد کند.


برگزاری جشنواره ملی عودنوازی
نشست پژوهشی عودنوازی با حضور محمدرضا درویشی (پژوهشگر موسیقی و آهنگساز) در آخرین روز از جشنواره ملی عود نوازی قشم (جمعه ۱۸ اسفند) انجام شد که طی آن درویشی به شرح تاریخچه ای از ساز عود پرداخت و در عین حال اصرار کرد که آینده موسیقی معین نیست و جوان ترها نباید اصالت ها را فراموش کنند.


ابتلای خالو قنبر راستگو به آب مروارید
خالو قنبر راستگو که از مهم ترین و سرشناس ترین اساتید موسیقی نواحی کشور است، در اختتامیه اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم (۱۸ اسفند) حضور پیدا کرد. در این رویداد بنابر حالت چشمان این هنرمند و البته شهادت اطرافیانش، مشخص شد که او مبتلا به آب مروارید است.


بنان در کنسرت «اسمایل»
و اما اتفاق پایانی سال ۱۴۰۲، پخش اثر «شب جوانی» از غلامحسین بنان در کنسرت گروه «اسمایل» بود.
درحقیقت تماشاگرانی که در کپنهاگ به تماشای گروه راک «اسمایل» با خوانندگی «تام یورک»، خواننده مشهور انگلیسی رفته بودند، در آغاز کنسرت زمانی که گروه درحال کوک سازهای خود بود، غافلگیر شدند.
ترانه «شب جوانی» از بنان فضای سالن پرجمعیت کنسرت را پر کرد و ایرانی های حاضر در کنسرت را ذوق زده کرد.






منبع:

1403/01/04
16:59:55
5.0 / 5
348
تگهای خبر: آلبوم , آهنگ , آواز , پاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو