دوستانی که پس از 7 سال مرگ افشین یداللهی را باور نکرده اند!

دوستانی که پس از 7 سال مرگ افشین یداللهی را باور نکرده اند!

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، برنامه «به نام ایران» با یادی از افشین یداللهی، شاعر و ترانه سرای فقید در تالار وحدت برگزار گردید.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، در این برنامه از اثر منتشر نشده «من عاشق ایرانم» از زنده یاد افشین یداللهی با صدای او همراه با نماهنگی برای این ترانه و همراهی ارکستر ملی ایران رونمایی گردید.
همینطور پخش نماهنگ جدید از «بی انتهاتر از عشق» با صدای شهرام ناظری و همراهی ارکستر ملی ایران بخش دیگری از این برنامه بود. ترانه «بی انتهاتر از عشق» را زنده یاد افشین یداللهی در ماه های پایانی عمر خود در رابطه با ایران و با احترام به ابراهیم باستانی پاریزی برای برنامه «آینه دار» دوران سروده بود.
در قسمت سخنرانی های این برنامه، سید عباس دعایی (موسس، طراح و مجری جایزه «آینه دار دوران») به قرائت پیشینه ای از فعالیت ها تا رسیدن به برنامه «به نام ایران» پرداخت.
در ادامه اما مهدی علیایی مقدم (پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی) اظهار داشت: آن چیزی که امروز نام ایران را تداعی می کند، بیشتر از هر چیزی در گرو فرهنگ ایرانی است؛ یعنی آن متاعی که ما تا کنون به بازار جهانی عرضه نموده ایم، مظاهر فرهنگی ایران بوده است که بهترین مظهر آن ادبیات فارسی است. ماده و چکیده ادبیات فارسی هم زبان فارسی است.
او افزود: در واقع آن چیزی که رشته پیوند فرهنگ ایران طی هزاره ها بوده و فرهنگ و ملیت چند قومیتی ما را از اولین مهاجرت اقوام آریایی به فلات ایران کنار هم در نگه داشته است، بدون شک زبان است. ما ملتی بودیم که از همان طلوع خود چند قومیتی محسوب می شدیم. با ورود آریایی ها به فلات ایران دست کم دو سه قوم آریایی در این قلمرو می زیستند نه این که با هم برخورد نداشتند ولی به هر حال گواه اینست که ملیت ما چند قومیتی است و ما برای فهم هم دیگر طی ادوار و قرون نیازمند وسیله ای بودیم که ما را به هم نزدیک کند.



رستم برآیند تمام آرزوهای یک ایرانی است
بهرام پروین گنابادی (پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی) هم اظهار داشت: هر ملتی یک ابتدایی دارد که همانند یک کودک است، حال هر کودک وقتی تاریخ خودش را می گوید تمام آرزوها و برداشت هایش از جهان هستی را در غالب آن قهرمانش می ریزد. با این نگاه وقتی به شاهنامه نگاه می نماییم رستم برآیند آرزوهای ما است. رستم آن چیزی است که انسان ایرانی تلاش می کند، داشته باشد. رستم فردی است که برای ایران پسرش را هم فدا می کند تا وظیفه خویش را ادا و وطنش را حفظ کند.
او افزود: آن کاری که فردوسی برای ما می کند اینست که هویت ما را تشکیل می دهد و ثابت نگه می دارد. ما تکه تکه شدیم ولی هنوز ایرانیم. هر ایرانی به شکلی طی تاریخ برای حفظ ایران تلاش کرده است، گویی که این خصوصیت در ما نهادینه شده است. هیچ کسی به نظامی نگفت برای ایران شعر بگوید ولی وی در زمانیکه ایران درحال تکه تکه شدن بود برای حفظ وطنش این کار را کرد. البته که امروز در هر قشری افرادی را پرورانده ایم که با زبان و فرهنگ ایرانی مشکل دارند و نمونه آن همان افرادی هستند که در چهارشنبه سوری برای تفریح خود به کتیبه خشایارشا را صدمه رساندند. میتوان با برگزاری چنین رویدادهایی مردم را آگاه کرد که خود برای حفظ وطن و فرهنگشان برخیزند.


همینطور سید عباس سجادی (شاعر) بیان نمود: حقیقت اینست که من مرگ افشین را باور نمی کنم. مرگ بعضی ها برایم این گونه است که گاه آنرا فراموش می کنم و بی اراده تلفنم را برمی دارم و با آنها تماس می گیرد، چند بوق که می خورد به خودم می آیم. بسیاری با مرگشان تمام می شوند اما این امر در رابطه با او صدق نمی کند، چون که خودش را با آثار و اشعارش تکثیر کرد.
در ادامه چند تن از شاعران همچون صابر قدیمی، حمیدرضا صمدی و حمیدرضا امیرفضلی به خوانش اشعاری در وصف ایران پرداختند.
بخش پایانی این برنامه هم اجرای ارکستر سازهای ایرانی و تجلیل از خانواده زنده یاد افشین یداللهی بود.






منبع:

1402/12/28
11:56:26
5.0 / 5
310
تگهای خبر: ترانه , ساز , شعر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو